Това са най-честите грешки, които всяка домакиня допуска в кухнята

0
497

Вероятно след като знаете тези тънкости, ще се поправите

 

домакиня
Вероятно след като знаете тези тънкости, ще се поправите

Няма никакво съмнение, че всяка домакиня допуска тези грешки в кухнята. Ако не всички, то поне по-голямата част от тях.

Не е нужно да признавате тези грешки пред нас, достатъчно е да ги признаете пред себе си и да направите нужните промени.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези грешки, които всяка една домакиня допуска в кухнята. Истината е, че те често се допускат, без дори да го осъзнавате.
В готвенето има правила, които всички сякаш смятат за даденост като например това да угасим содата бикарбонат с оцет, преди да я добавим към тестото.

Е, истината е, че човек се учи цял живот и това, което повечето домакини правят в кухнята, не е изключение. Факт е обаче, че повечето от техниките, които прилагат, са грешни.



Ето кои са грешките, допускани от всяка домакиня в кухнята:

Грешка №1
Задушавате доматите заедно с останалите зеленчуци.
Това, за което вероятно не сте се замисляли е, че доматите съдържат киселина. В този ред на мисли, те забавят значително приготвянето на останалите зеленчуци. Поради тази причина най-правилно ще е, ако първо задушите лука, след това добавите морковите, после чушките и разбира се най-накрая – доматите.

След като вече сте наясно, едва ли ще ги допускате

Грешка №2
Изплаквате макароните
Изплакването на макароните цели да се отмие нишестето от повърхността им. Истината обаче е, че именно то допринася за усвояването на доматения сос, което е от огромно значение при правилното приготвяне на паста. Тук обаче има един много важен момент – залагайте само на висококачествени макарони, приготвени от твърда пшеница. Те не залепват и не се разтварят. Винаги четете какво пише на етикета, преди да купите паста.

Грешка №3
Осолявате бульона в началото на приготвянето му
Когато осолявате бульона в началото на варенето, рискувате той да стане твърде солен. Факт е, че по време на варенето, течността се изпарява, което означава, че става по-малко. В същото време количеството сол не се губи, което означава, че рискувате бульонът да стане твърде солен.

Грешка №4
Приготвяте картофеното пюре с пасатор (блендер)
Забравете за блендера при приготвянето на картофено пюре, ако не искате да го превърнете в дъвка. Много по-добре би било да използвате специален уред за картофено пюре, вилица или пък уреда с дупки за пюре. Няма никакво съмнение, че приготвено по този начин пюрето ще стане много по-хубаво.

Грешка №5
Гасите содата с оцет
При този процес преобладаващата част от въглеродния диоксид – виновникът за надигането на тестото, изчезва. Много по-добре би било, ако разтворите содата в няколко лъжици вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.