Смес за жълти стотинки изтребва бурените до крак

1
5808

Наистина е много ефикасна и действа безотказно

 

бурени
Наистина е много ефикасна и действа безотказно

Като се има предвид факта, че напоследък се редуват дъжд и слънце, то бурените в градината са налице. Точно това е идеалната среда за тяхното избуяване.

Често пъти бурените засенчват културите, които сте засели в градината.
Всеки, който е опитвал да се пребори с плевелите и бурените в градината е наясно, че това занимание не е никак лесно.

Е, с трика, който ще ви разкрием това мъчение ще остане в миналото. Това изпитано домашно средство, което струва жълти стотинки, ще премахне всички плевели, бурени и нежелани тревички.

За приготвянето му, са ви нужни само обикновена трапезна сол и оцетна киселина. Разредете оцет с чиста вода в съотношение 7:3. За целта ви е нужен обикновен бял оцет (9%). Към получения разтвор добавете 2-3 ч.ч. едра трапезна сол. След като кристалите напълно се разтопят, добавете 1 ч.л. течен сапун или перилен препарат.



Добавянето на сапун към сместа ще улесни задържането на сместа върху плевелите, а това ще ускори унищожаването им.
Приготвеният домашен хербицид се използва за обработка на плевелите, бурените и тревите в горещо време.

Действа безотказно!

Достатъчно е да ги напръскате със спрей бутилка или пък да ги полеете с лейка, за да ги унищожите. Тук е мястото да отбележим, че ако се спрете на употребата на лейка, тя трябва да е с много фини отвори. Добре е да подберете ден, в който не се очакват превалявания, тъй като в противен случай намалявате многократно ефективността на тази смес.

Първите резултати ще забележите още след 5-6 часа. Още на следващия ден бурените ще са унищожени. В случай, че приготвите разтвор с по-слаба концентрация, то няма да постигнете желания резултат още с първото пръскане. Поради тази причина е добре да спазите пропорцията.

Трябва да сте много внимателни като се има предвид, че с което и растение да влезе в контакт тази смес, ще го унищожи. В този ред на мисли този разтвор е подходящ за обработването на такива площи, върху които няма засети различни култури и върху които не планирате да сеете такива поне една година.

Истината е, че оцетът и солта унищожават хранителните вещества в почвата и развитието на каквито и да било култури, ще е невъзможно.
Най-често градинарите използват този разтвор за обработването на градински пътеки или празнините между тротоарните плочки, където бурените агресивно си проправят път.

Няма никакво съмнение, че този разтвор наистина действа безотказно. Ще се уверите сами още в първия път, в който го приложите, пише zajenata.bg.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Отдавна изпитана смес. Накарай мързел да работи и ще те научи на акъл за лесно справяне.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.