Така се запазва снежната белота на дрехите при пране

0
858

Ще останете повече от доволни от резултатите

 

дрехите
Ще останете повече от доволни от резултатите

Всяка домакиня е наясно с факта, че запазването на първоначалната снежна белота на дрехите, не е никак лесна задача.

Е, в следващите редове ще променим представите ви за това занимание.

Ще ви разкрием няколко изключително лесни рецепти, благодарение на които ще успеете да запазите снежната белота на дрехите си.

Ето ги и тях:



Отстраняване на петна от белите дрехи
Така например, за да отстраните безпроблемно петната от белите дрехи, са ви нужни 1 с.л. сол, 80 гр. прах за пране и сокът от три лимона. Смесете всички тези компоненти и ги залейте с 2 литра топла вода. Накиснете белите дрехи с петна в получения разтвор и ги оставете да престоят в него един час. След това ги извадете и изплакнете, както обикновено. Ще останете приятно изненадани от резултата.

Снежнобяла яка
Ако искате да имате снежнобяла яка на ризата, трябва да знаете този лесен трик. Факт е, че яките и маншетите, са най-проблемните места на ризите. Каквото и да правите, тези места винаги се замърсяват най-бързо.

За да възвърнете ослепителната им белота, е нужно да поръсите замърсената зона със сода бикарбонат. След това натрийте мястото и с половин лимон. Оставете да действа 15 минути и изплакнете, както обикновено.

Няма никакво съмнение, че дрехите ви ще са ослепително бели

Спално бельо
За да запазите снежната белота на спалното бельо, е нужно да разтворите сока от два лимона в един литър вода. Накиснете спалното бельо в тази смес за един час. След това го сложете в пералнята и го изперете както обикновено.

Деликатни тъкани
За да възвърнете снежната белота на дрехите с деликатна тъкан, е нужно отново да приготвите вълшебен разтвор. Този път съставките, от които се нуждаете, са: 100 мл. водороден пероксид, 5 капки амоняк и 1 литър вода. Накиснете дрехите в тази смес за половин час. След като ги извадите ги изплакнете, сложете ги в пералнята и ги изперете, съгласно указанията на етикета. Преди това обаче задължително добавете 1 ч.л. сода бикарбонат, разредена в 200 мл. вода.

Може би е излишно да споменаваме, че белите дрехи не могат да се носят многократно. Това означава, че трябва да се изпират след всяко обличане.

В случай, че е останал отпечатък от ютията върху бяла дреха, можете да го премахнете много лесно. Намокрете зоната на обгорялото с вода, а след това напръскайте с разтвор от белина (1 ч.л. белина на чаша вода).

Пръскайте разумно количество от сместа с белината, тъй като както знаете, тя уврежда структурата на нишката. Освен това, ако стои по-дълго време, ще придаде жълтеникав оттенък на дрехата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.