Лесна и бърза рецепта за вкусно пиле с лапад (без ориз)

0
472

Това пиле с лапад става наистина чудно вкусно

пиле с лапад
Страшно вкусно и диетично е това пиле с лапад

Предлагаме ви рецептата за едно бързо и лесно пиле с лапад, което се прави без ориз. Затова е и подходящо при тези, които са на диета и искат да се вталят за морето. А да знаете каква вкусотия става, направо не е за разправяне.

Трябват ни един килограм лапад, два броя лук, 400 грама пилешко месо, две лъжици олио, две лъжици краве масло, джоджен, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием много хубаво лапада, листо по листо. След това си изрязваме с остър нож дръжките и жилите на едрите листа и го нарязваме целия на ситно.

Също си почистваме и нарязваме на ситно лука. Пилешкото месо, което може да е бяло или от бут, го нарязваме на едри парчета или на филенца.



Взимаме си един тиган и в него нагорещяваме олиото, заедно с масълцето. Щом се загрее, слагаме вътре нарязания лук и бъркаме енергично, докато омекне.

После добавяме към него пилето и го запържваме от двете страни за около пет минутки – да добие златист и апетитен цвят.

Щом запържим и мръвките, слагаме към тях червения пипер, джоджена и малко черен пипер. Прибавяме ситно нарязания лапад и овкусяваме със сол на вкус.

Слагаме и една трета чаша вода, похлупваме ястието и го оставяме да ври на слаб огън за около половин час. От време на време го разбъркваме с дървена лъжица, за да не загаря.

Лесно, бързо и чудно вкусно става това ястие, а и в него няма ориз. Така то е подходящо за хора на диета и особено на кето диета, която е изключително бедна на въглехидрати. Сигурни сме, че ще ви хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.