Уникална бисквитена торта с крем Бейлис (лесна и разкошна)

0
1030

Тази бисквитена торта с крем Бейлис ще ви накара да се разтопите от наслада

бисквитена торта с крем Бейлис
Просто приказка е тази вкусна бисквитена торта с крем Бейлис

Предлагаме ви рецептата за любимата ни торта, а именно бисквитена торта с крем Бейлис. Прави се бързо и лесно, винаги се получава отлично, а е повече от вкусна. Невиждан разкош е и сме сигурни, че ще се влюбите в нея.

Трябват ни един литър прясно мляко, два броя пудинг ванилия, 500 грама маскарпоне, две лъжици пудра захар, четири лъжици захар, две трети чаша Бейлис, 330 грама бисквити „Закуска“, една чаша мармалад.

Първо трябва да си приготвим пудинга така, както пише на опаковката му. Слагаме по-голямата част от прясното мляко на котлона, заедно със захарта, за да заврат.

После сваляме от котлона и смесваме останалата чаша студено мляко с пудинга. Бъркаме, докато той се разтвори и после изсипваме млякото с пудинга към топлото мляко със захарта. Това става на тънка струйка с постоянно бъркане.

Връщаме го на слаб огън на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа заври, а после още 3-4 минутки, докато се сгъсти. Сваляме след това от котлона и оставяме да се охлади.



Взимаме си една по-голяма купа и в нея с миксер си разбиваме маскарпонето с пудрата захар. Добавяме към тях и Бейлиса като отново разбиваме, за да се получи хомогенна смес.

След това с помощта на шпатула или дървена лъжица смесваме вече охладения пудинг с крема с Бейлис. Взимаме си една правоъгълна форма и в нея редим ред от бисквитите „Закуска“, които поливаме обилно с крема.

Над крема разстиламе една-две лъжици мармалад и отново редим ред бисквити и ред крем, както и ред мармалад. Това правим докато ни свършат продуктите като гледаме да завършим тортата си с крем.

За да бъде ефектна тортата, по-добре е да ползваме мармалад или сладко от червени плодове, но това е по избор. Щом тортата ни е вече наредена, пъхаме я в хладилника, където я оставяме да престои поне за 4 часа.

След това е ясно – нападаме я и си я хапваме повече от сладко, защото става просто разкошна. Както виждате, толкова е лесна и бърза, а винаги се получава отлично. Сигурни сме, че ще ви хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.