Петър Волгин: Партиите и големите корпорации са оплетени като свински черва!

0
370

Петър Волгин отново скри шапката на всички. Журналистът не смята, че партиите трябва да продължават да печелят на гърба на държавата, както го правят от много години насам.

Лявоориентираният в политически план Петър Волгин разби всички стереотипи. Той е част от политическия свят, макар и не напълно директно, но въпреки това не смята, че сегашният модел за субсидии на партиите е правилен.

Петър Волгин
Петър Волгин взе отношение по темата със субсидиите

„Твърде смешен е плачът, който се носи от всички страни по повод намаляването /евентуално/ на субсидиите на партиите. Леле, колко страшно щяло да стане! Леле, щели да приемат парите на олигарсите! Все едно досега партиите – от най-голямата до най-малката – един олигархичен лев не са виждали. Все едно са непорочни девици и не знаят що е то поитическа корупция. Хайде, стига! И в настоящия момент, при наличието на тлъста държавна субсидия, партиите и големите корпорации са оплетени като свински черва. Така че да не ми разправят „умните глави“ как тепърва партиите щели да се корумпират. Отдавна са корумпирани. Просто ако се намали субсудията, ще вземат по-малко от държавата. Толкова ли е страшна?“ – написа журналистът във Фейсбук.

Както е известно, парламентът прие закон, според който всички партии ще трябва да върнат надвзетите субсидии от последните 3 години. Това се равнява на 14,6 млн. лв.

Годишната партийна субсидия вече е намалена наполовина и се равнява на 6,5 млн. лв. Това озадачи някои партийни представители, тъй като сериозно бърка в бюджета на партиите.



Петър Волгин обаче явно смята, че е за добро и подкрепя това решение. Както се знае, той е ориентиран към БСП, но невинаги е съгласен с партията-майка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.