Ослепителната херцогиня Кейт отново е в центъра на световните медии

0
781

Всички световни медии пишат за Англия. За поредна година започнаха конните надбягвания. Херцогиня Кейт е изключително елегантна

Херцогиня Кейт вчера беше в синьо на Роял Аскот както кралица Елизабет Втора

В Бъркшир, недалеко от емблематичния замък Уиндзор, се провежда Роял Аскот.

В продължение на 5 дни ще се състоят конни надбягвания.  Известна е страстта на кралица Елизабет Втора към конете.

Откриването на Роял Аскот е внушително. Кралското семейство пристига в карети. Тази година кралица Елизабет Втора заложи на тоалет и шапка в син цвят.

Синьо избра и херцогиня Кейт.



Всички гости на конните надбягвания спазват строг дрескод. Мъжете носят фрак и цилиндър. Дамите са облечени в рокли и задължително слагат шапки на главите си.

Теренът около пистата за надбягвания е пълен с дами в пъстроцветни тоалети и шапки.

Тази година гости на британското кралско семейство е холандското кралско семейство.

Един ден по-рано се проведе за пореден път официална церемония на Ордена на Жартиерата в Англия. Освен кралското семейство на Холандия, в Англия пристигаха кралица Летисия и крал Фелипе от Испания.

Но поради държавни ангажименти в Испания, кралското семейство вчера не е присъствало на Роял Аскот.

Освен, че в надбягването участват прелестни породисти коне от най-висока класа, има още един важен факт за това мероприятие. Голяма част от приходите се използват за благотворителни нужди.

Миналата година гост на Роял Аскот беше българската дизайнерка Невена Николова. Невена получила покана от кралското семейство и специален бадж, който се залепва на тоалета. Такава покана е огромна чест за когото и да било.

Останалите посетители си купуват билети за Роял Аскот.

Събитието има и социален характер. Стари приятели се виждат отново. Непознати хора се запознават. Правят се изключително ценни делови познанства.

Вчера валеше дъжд в Бъркшир. Но когато времето е хубаво, англичаните си правят пикник. Някои си носят храна от къщи. Други си купуват на място плетени от ракита големи кошници, пълни с различни лакомства.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.