Божие чудо: Чудотворна икона на Свети Ефрем Нови започна да пуска миро

0
439

Свети Ефрем Нови стана известен у нас от началото на годината. Негова чудотворна икона с частица от мощите обиколи много градове от страната

Свети Ефрем Нови

Освен иконата у нас, икони на гръцкия светец има и в други страни.

Божието чудо се случи в Молдова. Мирото изтичало от иконата цяла седмица.

Видеото долу е снимано от свещеника, който обслужва храма. Събирали мирото в стъклени съдове и после го раздавали на вярващите, писа dobrotoliubie.com.

Това чудо е истинска благодат. Всички се надяват да е за добро. Но то показва, че Господ не е забравил своите чада. А чрез чудотворната икона на Свети Ефрем Нови им изпраща знак за закрила.



Вече във всички български храмове има изложени за поклонение икони на Свети Ефрем Нови. Някъде са по-големи, на други места са по-малки. Но размерите нямат никакво значение. В храмовете могат да бъдат закупени негови икони, които всеки може да постави в дома си и да им се моли.

Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови са открити в гръцкия манастир „Благовещение на Пресвета Богородица“ в гр. Неа Макри. При отваряне на гроба на светеца присъствал и младият певец Никос Месогитис.

Той обикаля из страната ни с чудотворната икона. Придружава го българският журналист Ангел Бончев. Ангел Бончев е автор на две книги за Свети Ефрем Нови. Едната е за възрастни, а втората е за децата.

В тях са описани житието на Свети Ефрем и многото чудеса, които е извършил през годините. Не случайно в Гърция го наричат „Светкавицата“.

Може да поръчате от книгите на телефон 0898 802 638 или на мейл: angel_bonchev@tvevropa.com.

На 2 август чудотворната икона беше изложена за поклонение в Сухиндол по случай празника на града.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.