Иконата на Свети Ефрем и неговите мощи извършиха няколко чудеса за един ден

1
2349

От няколко месеца из България за поклонение обикалят иконата и мощите на Свети Ефрем Нови. Те доказано вършат чудеса на момента

Свети Ефрем Нови

От началото на 2019 г. тези православни светини бяха във Враца, Ямбол, Самоков, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Севлиево.

Точно в Севлиево са регистрирани няколко чудеса.

Възрастна жена взела пенсията си и тръгнала да се поклони на чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови. По пътя портмонето й с цялата пенсия изпаднало от чантата. В храма жената разбрала какво се е случило.

По принцип Милка Тотева отишла да се моли за здраве. Но след като изгубила цялата си пенсия, жената се разплакала и се помолила Свети Ефрем Нови да й помогне.



Излязла от храма и тръгнала обратно по същия път, по който дошла. Надявала се да открие някъде изгубеното портмоне. Пресрещнала я жена, която открила изгубената вещ и я върнала.

Развълнуваната жена купила букет цветя и се върнала при икона да благодари. На всички разказала за мигновеното чудо.

През това време се случило още едно чудо, писаха в Дарик. Млада жена била настанена в севлиевската болница, за да роди. Оказало се, че бебето е застанало с краката напред и трябва да се прави секцио.

В храм „Свети пророк Илия“ при иконата и мощите дошли да се молят майката и свекървата на младата жена.

Един час по-късно от болницата се обадили, че бебето се извъртяло с главата надолу. Ще се роди по естествен път. Двете жени също се върнали да благодарят и да разкажат на всички какво чудо е извършил Свети Ефрем Нови.

Журналистът Ангел Бончев написа две книги за Свети Ефрем Нови. Има описани случаи на хора, излекувани от рак и от други страшни болести.

Едната е за възрастни и се казва „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови”. Втората книга е за деца от 7 до 14-годишна възраст. Нейното заглавие е “Светецът Светкавица”.

Можете да си ги поръчате директно от автора Ангел Бончев на телефон 0898 802 638 или  на мейл: angel_bonchev@tvevropa.com.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. И какво сега да се молят на иконата за здраве а не на господ Исус Христос? Нали една от заповедите беше „да нямаш други богове освен мене „?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.