Миролюба Бенатова: Хитлер е огледало на Сталин, изборът между тях е невъзможен!

0
498

Миролюба Бенатова се занимава с разследваща журналистика от 20 години насам. Затова нейното мнение винаги тежи и мнозина го взимат под внимание.

Журналистката Миролюба Бенатова взе отношение по една от най-наболелите теми на човечеството. Става въпрос за Втората световна война, която преди повече от 70 години взе хиляди жертви.

Хитлер и Сталин според Миролюба Бенатова
Хитлер и Сталин са огледални образи, смята Миролюба Бенатова

„Тия дни Волен Сидеров похвали Сталин като военен и държавник, разгроми Хитлер и финансиралия го Западен свят и на пръв поглед нещата са точно, както ги казва лидерът на Атака. Но не съвсем. За историците отдавна е ясно, че Сталин и Хитлер са огледални образи и изборът между тях е невъзможен. Състезават се на пистата на масовите убийства. А Сталин там се е раздал, особено с изтреблението на собствения си народ. Списание L’Europeo е посветило последния си брой на Съветския вожд, учител и сатрап. Отворете линка, а после и списанието. Че както е тръгнало, след известно време може и да е забранено. Това не е шега. Dimitar Stoyanovich, браво за броя.“ – написа Мира във Фейсбук.

За нея Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са еднакво зло и човек не трябва да смята единия от двамата за нещо повече. Ето защо не бива да се счита Сталин за по-добрия, само защото е победил Хитлер.

„Успешно е докарал нещата дотам, че да няма кой да го прегледа, защото най-добрите лекари са в лагери или убити. И да няма кой да му окаже първа помощ с часове – от страх.“ – смята Бенатова по адрес на Сталин.



„По отношение на Хитлер, Сталин е бил наивен. Вярвал е, че са се разбрали да не се нападат и затова в началото отказва да повярва (доста време), че докладът на разузнаването и военните за нападението откъм Финландия, е истина.“ – пише още Миролюба.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.