Новият командир на ВМС днес официално встъпи в длъжност

0
346

Контраадмирал Митко Петев, началник ВМС беше повишен в чин вицеадмирал. Днес той предаде длъжността на своя заместник

Церемонията по предаване и приемане на поста пред щаба на ВМС

Причината за рокада във ВМС е новият пост, който вицеадмирал Митко Петев поема. Той е назначен за военен представител на България в ЕС и в НАТО. Или по-точно казано той става Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на ЕС.

Повишението в чин и новото назначение стана с указ на президента ген. Румен Радев.

Новият началник на Военноморските сили е контраадмирал Кирил Михайлов. До сега контраадмирал Михайлов е заемал длъжността  „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Белгия“. Неговото преназначаване също е узаконено с указ на президента ген. Радев.

След като бяха изпълнени деловите и правни обезпечения на новите длъжности, днес беше извършено официалното предаване и приемане на поста началник на ВМС.



Това се случи във Варна пред сградата – щаба на Военноморските сили. Официални гости бяха ген. Андрей Боцев – началник на отбраната.  Вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, в момента депутат в 44-то НС. Стоян Пасев – областен управител на Варна. Иван Портних – кмет на Варна.

Тържествената церемония е впечатляваща не само за военните моряци, но и за цивилните граждани.

Двамата началници – бившият и бъдещият подписват акт за сдаване и приемане на поста. Вицеадмирал Митко Петев предаде също така представителното знаме на ВМС. Контраадмирал Кирил Михайлов го прие, целуна го, като обеща да го пази чисто и неопетнено.

Двамата поднесоха цветя пред барилефа на контраадмирал Иван Вариклечков, монтиран на стената на ВМС.

След това военните моряци направиха традиционен военен парад. Изключително вълнуващо тържество.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.