Журналистката Калина Паскалева: Банско вече е европейски град!

0
639

Калина Паскалева похвали Банско и го оприличи на един от истинските европейски градове. Журналистката е възхитена от този курорт, където смята, че всеки може да си почине много ползотворно.

„Не бях идвала в Банско от няколко години.. Обичах много този град, изкарвала съм си страхотно през зимата, макар да не карам ски и да не мога да усетя емоцията да се спускаш по най-добрите писти в България.

Калина Паскалева
Калина Паскалева похвали Банско, но дали би живяла там?

Днес дойдох с приятелка на разходка и останах приятно изненадана от европейския облик на Банско. Улиците са тотално променени. Калните и разбити пространства между къщите са превърнати в невероятен парк.

Направи ми впечатление една странна статуя от дърво и дъщерята на моята приятелка побърза да ме осведоми – “Калина, това е змей! Той ни пази от злите духове!”. Засмях се и си спомних за празниците, които съм посрещала в този курортен град и колко дяволи имах аз в главата тогава.

Спрях се в едно магазинче за сувенири в центъра и попитах имат ли туристи през лятото и жената, която работи в него ми отговори, че Банско е много посещавана дестинация. “Току-що две жени ми споделиха, че идват за първи път и са останали възхитени. Пак щели да дойдат!”. – продължи собственичката на дюкянчето. Усмихнах се и продължих разходката си.



Стигнах до кабинковия лифт, която работи и сега. Не се качих, защото не разполагах с много време, но видях група деца, които нямаха търпение да се метнат в кабинките вече. Група чуждестранни велосипедисти ме подминаха и аз попитах моята приятелка къде отиват. “Е как къде? В планината. Изморително е, но е изключително приятно.”.

Та така де. Исках само да ви споделя, че наистина ми стана много приятно в какво европейско градче се е превърнало Банско и колко зареждащо действа да се потопиш в магията на Пирин планина.“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.