Топ готвачи: Никога не мийте тези храни преди готвене!

0
851

Ако все още допускате тези грешки, е време да се поправите

 

храни
Ако все още допускате тези грешки, е време да се поправите

Топ готвачи са категорични, че е изключително грешно да се мият някои храни преди готвене.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези храни, които според топ готвачите, не трябва да се мият преди готвене.

Разбира се всеки от нас е наясно, че преди да се пристъпи към готвене, продуктите трябва да се измият старателно под течаща вода. Твърди се, че по този начин се предпазваме от редица болести. Е, оказва се обаче, че това правило не е общовалидно. И то като редица други правила има своите изключения.

Някои храни, трябва да се сготвят директно, без да се мият. Ето кои са тези храни:



Червено месо
По тази тема вече сме писали. Въпреки това, ще споменем накратко какви са причините, поради които червеното месо не трябва да се мие преди приготвянето му. Истината е, че измивайки го, вие добавяте към него влага, а това ще се отрази негативно на вкуса му. Това означава, че крайният резултат няма да е толкова добър, колкото очаквате. Ако все пак решите да го измиете, то след това задължително попийте добре водата с кърпа или домакинска хартия. Ако ще го мариновате, то задължително го приберете в хладилника. Същите правила важат и за пилешкото месо.

Яйцата се мият преди да стигнат до търговската мрежа

Гъби
Ако измиете гъбите, можете да сте сигурни, че ще промените значително не само вкуса им, а и тяхната консистенция. Затова много по-добре би било да почистите повърхността им като ги обелите или ги изчеткате с фина четка. Имайки предвид, че гъбите абсорбират всичко с невероятна лекота, е добре да ги предпазите от излишна влага. Не се притеснявайте от бактериите по тях, тъй като топлинната обработка ще ги унищожи.

Яйца
Масова практика е домакините да мият яйцата преди да пристъпят към приготвянето или употребата им. Тук е моментът да отбележим, че ако са домашни, то тази процедура е задължителна. Ако обаче са от магазина, си спестете миенето им, тъй като те вече са мити, преди да стигнат до търговската мрежа. Освен това повърхността им се обработва със специално масло с цел тяхната защита.

Макарони
Много домакини измиват щателно макароните, след като са ги сварили. Всеизвестен факт е, че по този начин се намалява значително гликемичният им индекс, тъй като се отмива излишното нишесте. Ако обаче ще сервирате макароните с някакъв сос, то по-добре би било да не ги миете. По този начин сосът ще е с по-плътна консистенция, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.