Месецът на раждане определя здравословното ви състояние

0
2643

Екипът от учени твърдят, че резултатите от наблюденията им, са категорични

 

раждане
Екипът от учени твърдят, че резултатите от наблюденията им, са категорични

Позовавайки се на данните от редица изследвания, група експерти са стигнали до извода, че месецът на раждане определя до голяма степен здравословното ви състояние.

Експертите са анализирали данните за мъжете и жените, участвали в експеримента и твърдят, че резултатите са категорични.

Ето какво е здравословното ви състояние според месеца на раждане:

Февруари, март (краят на зимата и началото на пролетта)
Родените през тези месеци обикновено попадат под ударите на редица алергични заболявания. Учените твърдят, че това се дължи на липсата на достатъчно витамини през зимния период, а това срива до голяма степен имунитетът на бременната жена. Освен това децата родени през тези месеци, не успяват да се справят много добре в училище. Да не пропуснем и фактът, че хората, родени през този период от годината често пъти страдат от сърдечни заболявания, дисфункция на щитовидната жлеза и ставни възпаления.



Май (пролетта)
Експертите сочат, че хората родени през май, имат слаба имунна система. През април все още много хора са в плен на настинка, а през май на вирусните инфекции. Освен това с напредването на възрастта, тези хора имат много по-сериозни проблеми с паметта в сравнение с техните връстници. Те са податливи на атеросклероза, деменция и сърдечносъдови заболявания. Въпреки това често пъти те живеят доста дълго.

Юни (началото на лятото)
Предвид месеца на раждане, тези хора са изключително слънчеви. Те носят енергия и настроение със себе си, които предават и на околните. С годините обаче се променят. Често пъти биват застигнати от проблеми с дихателните и пикочно-половите органи, че дори и от депресия. Шансът на дамите, родени през този период да получат мигрена е много малък. Мъжете пък като че ли са застраховани от болки в гръбначния стълб.

Ето какво издава за здравословното ви състояние месецът на раждане

Юли (средата на лятото)
Учените твърдят, че хората, родени в средата на лятото доживяват до дълбоки старини. Това обаче далеч не означава, че тези хора, са застраховани от здравословни проблеми. Истината е, че мъжете са предразположени към артрит и астма, а дамите – към тумори, остеохонзроза и бронхит.

Август (краят на лятото)
Тези хора често пъти страдат от алергии. С течение на времето мъжете попадат под ударите на тромбозата, оплакват се от хронична умора. При дамите пък оплакванията са свързани основно с нарушена хормонална система.

Септември, октомври, ноември (есента)
Дамите, родени през септември, често страдат от онкологични заболявания. За сметка на това представителите и на двата пола, родени през септември, са защитени до голяма степен от появата на диабет, депресия и други хронични проблеми. Тези хора често доживяват до дълбока старост.
Хората, родени през октомври и ноември, са с отлично здраве.

Декември, януари (зима)
Обикновено тези хора са тъжни, тъй като техните майки често пъти са изпадали в депресия по време на бременността. Разбира се тук е моментът да отбележим, че всичко зависи до голяма степен и от начина ви на живот.

Несъмнено лошите навици ускоряват стареенето и водят до преждевременна смърт. На свой ред пък високата физическа активност и балансираното хранене, биха ви осигурили добро здраве и евентуално дълбоки старини, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.