Стойчо Керев коментира какво предстои в „Новото познание“

0
858

Журналистът и продуцент Стойчо Керев този път не провежда разговор, а отговаря на въпроси. А въпросите задава журналистът Надя Обретенова от БНТ

Стойчо Керев

Въпреки, че този коментар е направен към края на видеото долу, той е важен за всички фенове на „Новото познание„. Какво предстои в „Новото познание“ от тази есен?

След многото срещи в българи от цялата страна при представяне на „Измамна реалност“, Стойчо Керев получил нов импулс на вдъхновение.

През есента предстоят изключително интересни нови срещи. Сред гостите ще има такива, които за първи път ще гостуват в предаването. Но Стойчо Керев отказва да разкрие подробности, защото изненадата е изключително важна.

Ние живеем във времена на отсъствие на истина. Според Стойчо Керев тук излиза на преден план един много важен въпрос. Как да живеем така, че първо да бъдем полезни на себе си, а след това и на обществото?



Успехът на предаването на Стойчо Керев се дължи на постоянния стремеж за нови знания и усъвършенстване. Човек не може да стои на едно място и да смята, че се движи със скоростта на влака стрела в Япония. А този влак не се движи със 160 км/ч както в миналото, а вече с 450 км/ч.

Друга важна житейска мъдрост, към която се придържа е да бъдем здраво стъпили на Земята. Човек може да се увлича от каквито иска духовни познания и практики. Но трябва да не забравя да мисли трезво и реално.

Важно е мнението на младите хора. Тяхното виждане за бъдещето и тяхната представа за утрешния ден.

През изминалите два месеца Стойчо Керев представи своя филм „Измамна реалност“ в редица градове от страната. В залата на представяне винаги е имало изключително много млади хора. Надя Обретенова поставя точно този въпрос. Как Стойчо Керев съумява да увлече младите към темите, които разглежда във филма?

Стойчо Керев казва, че възрастните въобще не познаваме младите хора. Оказва се, че новите млади хора притежават едно изключително разбиране за света, в който живеем. Те носят емоция, която възрастните не успяваме да прочетем правилно.

В Бургас 17-годишно момче разговаряло с 87-годишна дама. Разговорът бил толкова емоционален и разпален. След като приключили, дамата отишла при Стойчо Керев и му казала, че в младите има нещо, което го няма във възрастните. И това е любознателността. Старото поколение е израснало в свят, в който голяма част от нещата били предварително решени.

На въпроса как Стойчо Керев избира своите гости за „Новото познание“, той отговори, че се доверява на своята интуиция. Интуицията е съществено важна.

Още изключително интересни факти ще научите лично от Стойчо Керев от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.