Това хапче ще улесни значително ежедневието ви (II част)

0
411

Ще останете повече от доволни от крайния резултат

 

хапче
Ще останете повече от доволни от крайния резултат

В първата част на този материал ви разкрихме кое е вълшебното хапче, което може да улесни значително ежедневието ви.

То наистина може да свърши чудеса, а в същото време струва жълти стотинки. Както вече знаете, вълшебното хапче се казва аспирин и може да бъде открито във всяка домашна аптечка.

Ето за какво можете да използвате това вълшебно хапче освен като обезболяващо:

Ухапвания от насекоми
В разгара на лятото ухапванията от насекоми и най-вече от комари, е често срещано явление. Ако обаче намажете ухапаното място с разтвор от аспирин и вода, можете да намалите значително разпространението на инфекцията. Достатъчно е да стриете една таблетка аспирин и да добавите малко вода до получаването на паста. Нанесете върху ухапаното място и веднага ще усетите облекчение.



Пърхот
Неприятният пърхот измъчва много хора. Ако и вие сте попаднали под ударите му, то отново на помощ идва аспиринът. Стрийте две таблетки аспирин и ги добавете към шампоана, който използвате. Измийте косата си с него, както винаги го правите. Още след първото измиване ще забележите разлика.

Несъмнено ще се превърне във ваш верен съюзник

Петна от пот
Петната от пот по ризите или блузите, не са никак приятна гледка. За да ги отстраните, трябва да стриете 2 таблетки аспирин и да ги смесите със 100 мл. топла вода. Нанесете сместа върху петната и я оставете да действа в продължение на една нощ. На сутринта изперете ризата (блузата) както обикновено и от петната от пот няма да остане и следа.

Отстраняване на сапунена пяна
Често по мивката остава пяна от сапун. Ако я оставите да засъхне, не е никак приятна гледка. За да я отстраните, е нужно да стриете 5 таблетки аспирин и да ги смесите с течен препарат за миене (веро). Напръскайте със сместа повърхността, която искате да почистите и оставете да подейства 30 минути. След това трябва само да забършете с леко влажна кърпа.

Удължете живота на букета във вазата
Можете да запазите за дълго свежестта на цветята във вазата, ако ги „почерпите“ с аспирин. Нужно е само да натрошите една таблетка аспирин и да я добавите към водата във вазата. Няма никакво съмнение, че така цветята ще останат свежи за по-дълго време.

Блясък на косата
С течение на времето косата губи обема и блясъка си. Аспиринът обаче може да ви помогне да си ги върнете обратно. За целта е нужно да смесите 8 стрити таблетки аспирин с 200 мл. вода. Нанесете сместа върху косата и я оставете да действа в продължение на 15 минути. След това изплакнете косата обилно с вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.