Апокалиптична буря се разрази днес у нас

0
739

Всичко се случило за отрицателно време. Небето притъмняло. Черните облаци се събрали за миг.  Разразила се апокалиптична буря

Днешната буря връхлетя с. Българево до Каварна

Този път природната стихия демонстрира своята мощ в с. Българево, общ. Каварна.

Читатели на ТОПактуално.ком ни писаха, че чадъри по плажа започнали да хвърчат във всички посоки. Столовете и дървените пейки в заведенията започнали да се местят напред назад. Има начупени маси. Всички били доста изплашени от разразилия се силен ураганен вятър.

За момента знаем, че няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети. Предстои щетите да бъдат описани.

Кметът на Каварна г-жа Нина Ставрева коментира пред медиите, че са паднали валежи по 27 литра на кв. м. При това за отрицателно време.



Обилните валежи през изминалите дни причиниха големи затруднения в редица селища от страната.

Например във Велико Търново на централната улица близо до Общината. Огромното количество вода не могло да бъде усвоено от отводнителните шахти на пътя. Водата започнала да тече по тротоарите. Причинила разместване на плочките. Днес работници ремонтират засегнатите участъци, каза кметът инж. Даниел Панов.

Порои, буря и градушка удариха България на 4 юли т.г.

В Смолян и в населените места около него бяха поразени не само от градушка, но и от силен порой.

Природната стихия започнала в 16 часа. Първо се появили черни облаци. Излял се порен дъжд. После започнали да падат ледените късчета градушка. Цялата драма продължила 30 минути. Но това време било напълно достатъчно улиците да се превърнат в реки. А някои тревни площи да побелеят като през зимата.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.