Истината за чудовището от Лох Нес: Оказа се по-смела от очакваното!

0
1034

Истината за чудовището от Лох Нес се оказа много интересна

Загадките около Лох Нес продължават, сн. Фейсбук

Дали чудовището от Лох Нес съществува, предположенията са на кантар.

И до днес не можем да потвърдим със сигурност или да отречем неговото съществуване. Доказателствата са различни ,но в повечето случаи косвени.

Мнозина се кръстят, че са го видели с очите си и заснели, докато други учени категорично отхвърлят неговото съществуване в това сладководно езеро, разположено в платата на Северна Шотландия.

Езерото добива популярност най-вече със слуховете за чудовището от Лох Нес, наричано на галено „Неси”.Дали е мит или истина тепърва ще се изяснява. Но наскоро учени откриха неговия брат близнак, в съвсем различен край на света.

На остров Сеймур, в Антарктика, палеонтолозите открили останки от вкаменелости на огромно морско влечуго, с дължина от муцуната до носа 11 метра.

Смата се, че животното е било тежко 15 тона и е живяло преди няколко милиона години.

Учените определят вида като елсомозавър. Този воден динозавър е живял в Северна Америка, преди около 70 до 93 милиона години.

Според специалистите това е безспорно доказателство, че съществото е плувало някога в океаните.

„В продължение на години това беше загадка.

Дори не знаехме дали е елсомозавър, това е необичаен вид плезиозавър, който никой не познаваше“, казва Хосе О’Горман от Националния съвет за научни и технически изследвания на Аржентина за National Geographic. “.

Подобни останки от съществото в този период и преди да били откривани в Антарктика, но тези били най-пълните.

За първи път през далечната 1989 г. е забелязана огромна вкаменелост, но тогава експедицията не разполагала с ресурси, за да я изкопае, пише Блиц.

В годините- през 2005, 2012 и 2017 г. учените изкопаха в Антарктика останки, тежащи общо 800 кг. Събирането на древните кости от тома животно продължава и до днес.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.