Бетоновоз уби жена, стана тежка катастрофа с два камиона

0
774

И днешният ден не мина без инциденти. Неспазването на Закона за движение по пътищата е показателно. Бетоновоз уби жена, а два камиона се блъснаха

Камионът се е преобърнал на пътя, кашоните с прах са навсякъде Сн: Дарик

Водач на 60 години блъснал жена. Жената се движела между блокове в жилищен квартал в Габрово.

Откарана е незабавно в болницата. Лекарите предприели всички необходими действия за реанимация. Но жената починала.

Направените тестова за дрога и алкохол на водача са отрицателни. Случаят се разследва под надзора на Окръжна прокуратура.

Изясняват се причините довели до тази трагедия.



Не е ясно все още какво точно се е случило в конкретния случай.
Но е важно да напомним и на всички пешеходци, че спазването на Законите за движение по пътищата не се отнасят само за водачите на МПС-та, но и за тях самите.

Много водачи се оплакват от недисциплинирани пешеходци. Сред тях са и възрастни хора. Те пресичат безразборно улици и натоварени булеварди, без да се замислят, че създават опасност от катастрофи.

Изглежда разчитат, че асфалтът е сух, а не е хлъзгав като през зимата. Не искат да стигнат до пешеходната пътека, която е по-надолу или по-нагоре по тротоара. Много по-лесно и по-бързо е минат направо през пътя.

Въобще не се замислят, че са трудно подвижни, понеже са възрастни. Не се замислят, че рефлексите им са забавени и не могат да реагират адекватно, ако превозните средства са набрали инерция.

Недисциплинираното поведение важи  още за малки деца, за ученици, за майки с колички.

Днешната катастрофа се отнася към втория най-голям проблем на пътя. Пиян водач на голям товарен камион предизвика тежка катастрофа.

Блъснали са се два камиона. Единият от тях се е преобърнал. Той е натоварен с перилни препарати. Кашоните се пръснали по пътното платно.

Репортер на БТВ беше на място и каза, че се разнасял приятен аромат на перилни препарати и на чисто.

Двата камиона пътували към Бургас. Блъснали са се на главния път, който е в посока Шумен.

Направената проба с дрегер отчела достатъчно количество алкохол. Образувано е досъдено производство. До преди малко пръсната по пътя стока все още не беше прибрана.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.