Служителите на КАТ се сдобиха с дрон, а той избяга от тях

0
468

Не! Това съвсем не е виц за полицаи. Случката с избягалия дрон е истинска и за нея се заговори в социалните мрежи

Служителите на КАТ си изгубиха купения от тях дрон

Служителите на КАТ в София решили да си закупят модерна техника.

От известно време си събирали сами средства. И накрая се сдобили с дрон на скопосна цена, около 400 лева.

Изпробвали дрона как лети в двора на полицията. Изпитанието протекло нормално. След това решили да пуснат своя дрон на по-дълго разстояние. Обаче, не прочели добре инструкциите. Преди да го пуснат да лети, трябвало да му зададат параметри за прибиране обратно. Но те пропуснали да натиснат бутона home.

Пуснали дрона, той литнал и вече не се знае къде е отлетял. Защото никой не му казал, че трябва да се върне обратно вкъщи – на мястото, от което е потеглил.



Служителите на КАТ в София разказват тази своя нелепа случка с чувство за хумор и с малко тъга. Мъчно им е, че загубиха своя дрон, когото сами си купиха.

Те казват, че може да се е приземил в „Илиянци„. Но може да е поел даже към Китай.

Но според „Телеграф“ софийските катаджии са решили отново да събират средства и да си купят нов дрон. Следващият път ще четат всички инструкции, за да не погубят и него.

У нас се използват предимно малки дронове, които правят снимки. В чужбина от години се е наложила употребата на големи дронове с различни приложения.

Например в САЩ има големи дронове, които са в състояние да вдигнат кош с размерите на голям кашон. Чрез него се доставят резервни части за трактори и друга техника на местата, на които се работи. Ако една машина се повреди, вместо водачът да отиде до някое населено място или до сервиз, за да купи части, той звъни по телефона. Казва от какво има нужда, а от магазина или от сервиза му го изпращат с дрон. Така се пести време.

В планините използват дронове да пренасят лекарства и други медикаменти, дрехи и други принадлежности за хора, които са се изгубили или са били затрупани със сняг.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.