5 трика, с които всяка домакиня трябва да е наясно

0
427

Тези три продукта вършат истински чудеса

 

домакиня
Тези три продукта вършат истински чудеса

В този материал ще ви разкрием пет изпитани трика, с които всяка домакиня трябва да е наясно.

Няма никакво съмнение, че подреждането на кухнята изисква голямо търпение в съчетание с креативност.

Разбира се всяка домакиня разполага поне с няколко препарата за справяне с петна от различен произход. Истината е, че това не е никак евтино, а и освен това е абсолютна химия. Вместо това би било да използвате няколко изпитани трика за почистване на кухнята.

Често пъти дори не подозирате, че винаги имате под ръка поне няколко почистващи продукта. В този материал ще ви разкрием къде и как бихте могли да ги използвате.



Ето ги и верните помощници в кухнята

Кока-кола
Не всяка домакиня обръща достатъчно внимание на посудата в забързаното си ежедневие. В резултат на постоянните изпарения и пръскане на мазнините, тиганите и тенджерите се омазняват твърде бързо. Те не само изглеждат много зле, а и стават лепкави и спират да изпълняват добре функциите си.

Несъмнено всеки един от тях ще влезе в употреба

Е, в такива ситуации можете да се справите с Кока-кола. Достатъчно е да накиснете съдовете с нея като я оставите да си свърши работата през нощта. На сутринта ще можете да отстраните цялата тази мръсотия само с помощта на обикновена кърпа и вода. Така ще върнете блясъка на съдовете и посудата без препарати, а и няма да ви отнеме много време за търкане.

Брашно
Всяка домакиня е наясно с факта, че петната от мазнини, особено по старите печки, не се премахват никак лесно. Истината е, че това се дължи на факта, че засъхват твърде бързо. Може би и вие сте от тези, които използват всевъзможни препарати в съчетание с метална гъба. Но е излишно да споменаваме, че по този начин надрасквате печката си.

За да запазите повърхността на печката и същевременно да се избавите от неприятните мазни петна, ви е нужно само малко пшенично брашно. Поръсете с него мазните петна и го оставете да действа в продължение на пет минути. След това забършете повърхността със сапунисана гъба и повърхността ще заблести като нова.

Майонеза
Ако искате стайните ви растения да растат като луди, то вашето чудодейно „хапче“, е майонезата. Тя е ключът към здравето на растенията ви, които ще ви радват с лъскави листа. За да постигнете този ефект, е нужно да разредите 3 части майонеза с 1 част вода. След това натопете парцалче в тази смес и с нея забършете листата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.