Ако подхраните доматите с тази смес, ще имате богат урожай чак до октомври

0
1577

Тя наистина върши чудеса

 

доматите
Тази смес наистина върши чудеса

Ако сте от хората, които предпочитат да си отгледат сами доматите в градината, то няма никакво съмнение, че тази вълшебна смес ще ви е от огромна полза.

Благодарение на нея ще можете да се радвате на богат урожай от доматите и то чак до октомври.

При все, че тази рецепта е народна, то тя сакаш отдавна е забравена от съвременните градинари. Въпреки това, тя все още е все така ефективна, както и преди. Ако я използвате за наторяване на доматите, те не само ще се развият много по-бързо от обикновено, а и ще се радвате на невероятно богат урожай.

Гарантираме ви, че ако използвате тази смес за подхранване на доматите, ще можете да пълните кофи от тях и то чак до късна есен, както споменахме.



Ето какво ви е нужно, за да се радвате на богат урожай:

Нужен ви е трилитров буркан, в който да налеете 2.6-2.7 литра вода. Много важно условие обаче е тази вода да не съдържа хлор. Това означава, че е задължително тя да е дестилирана. След това към водата добавете и 100 гр. мая, която сте разтворили предварително в малко топла вода. Добавете и половин супена лъжица захар към сместа.

Ще останете приятно изненадани от крайния резултат

Покрийте буркана с марля и го оставете на топло място. Необходимо е периодично да разклащате съдържанието. Разтворът е готов за торене, едва когато ферментацията приключи напълно.

Една чаена чаша от подхранващата смес се разрежда с 10 литра вода. Това количество ще ви стигне за наторяването на десет корена домати, тъй като според указанията на всеки един корен, трябва да сипете по един литър от сместа.

Препоръката на старите градинари е да направите такова подхранване три пъти през лятото. В резултат на това подхранване не само, че растенията ще станат значително по-големи, а и е гарантирано, че плодът няма да изгори. Така доматите ще издържат много лесно не само жегите, а и лошото време.

Това означава, че тази невероятна смес за подхранване на доматите, е изключително полезна за този период, тъй като всички знаем, че се редуват жеги и проливни дъждове, а на места придружени и с градушка.

Най-хубавото от всичко това е, че ще имате хубаво узрели домати чак до края на октомври. Нито дъждовете, нито пък студените нощи ще ги притеснят. Разбира се всичко това се дължи на маята. Може би е излишно да споменаваме, но все пак нека отбележим, че тази подхранваща смес е достатъчна и не е нужно да торите доматите с изкуствени торове, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.