Ето така се замразяват правилно тиквички и патладжани за зимата

0
3703

Така ще си осигурите порция свежест за зимата

 

тиквички
Така ще си осигурите порция свежест за зимата

Ако обожавате тиквички и патладжани и търсите изпитан начин да ги замразите за зимата, то сте попаднали на точното място.

В следващите редове ще ви разкрием как да замразите правилно любимите ви тиквички и патладжани така, че да не изгубят вкусовите си качества.

Вероятно сте срещали различни мнения в интернет пространството на въпроса дали могат да се замразяват тиквички и патладжани.
Изхождайки от факта, че тиквичките и патладжаните са с влакнеста и доста водниста структура, много домакини твърдят, че няма как да се замразят за зимата.

Е, ние обаче ще ги опровергаем категорично. Няма никакво съмнение, че отговорът на въпроса: „Мога ли да замразя тиквички и патладжани за зимата?“, е само един и той е положителен. Да, разбира се, няма никакво съмнение, че можете.



В крайна сметка разнообразието от любимите ви зеленчуци на зимната ви трапеза, няма да е излишно. Тук обаче идва въпросът: „Как да ги замразим правилно?“. Точно тук се крие тайната, която ще ви разкрием в следващите редове.

Измийте тиквичките и ги нарежете на парчета в произволно избрана от вас форма. След това подсушете всяко едно парче старателно. Съдейки по това, че трябва да подсушавате парчетата едно по едно, може би най-удачно ще е да ги нарежете на кръгчета.

Така ще си осигурите порция свежест за зимата

Когато приключите с подсушаването им, опаковайте плътно в найлоново пликче и приберете във фризера. Добрата новина е, че по същата процедура можете да си замразите за зимата и пържени тиквички. Тук обаче трябва да направим уточнението, че вместо да попиете водата от тях, ще се наложи да попиете излишната мазнина от пърженето с помощта на домакинска хартия.

През зимата не ви остава нищо друго, освен да се възползвате от тях. Достатъчно е да ги сложите за две-три минути в микровълновата и вече имате готова храна. Що се отнася до суровите тиквички, то след като ги размразите в микровълновата, следва да пристъпите към обработката им – пържене, печене, варене, задушаване и т.н.

Несъмнено ще ви е от полза и ако си направите нужната заготовка за приготвянето на кюфтета или огретен от тиквички. За целта е нужно да ги настържете на едро ренде, след което да ги поставите в плътно затваряеми пликове, в които сте сигурни, че няма да влиза въздух. Разпределете ги на необходимите ви порции и ги замразете.

От особена важност е бързото им замразяване. Само по този начин няма да изгубят хранителната си стойност, тоест витамините.

Що се отнася до патладжаните, след като ги измиете. Ако не са млади и кората им е дебела, е добре да ги обелите. След това трябва да ги нарежете на кубчета или кръгчета. Поръсете ги със сол, след половин час ги подсушете, пъхнете ги в пликове и ги замразете, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.