Филмът за пророка дядо Влайчо е готов и можете да го изгледате (+видео)

0
2334

Писателят Христо Нанев е заснел филм за живота и дарбата на дядо Влайчо. Този филм е направен по разкази на хора, на които е помогнал

Дядо Влайчо

Христо Нанев от години изследва дарбата на пророка  Влайчо. Написал е книга за него.

Докато гостува в ТВ СКАТ, Христо Нанев разказва любопитни факти за делата на този необикновен българин.

Предаването „Дневниците на уфолога“ става трибуна за първото излъчване на филма. А авторът и водещ Стамен Стаменов задава интересни въпроси, свързани с дарбите на дядо Влайчо.

Феноменът Влайчо е роден и е живял в новозагорското село Коньово. Той умеел да прониква в съзнанието на хората и да чете техните мисли. Научавал какво мислят, какво искат, какви са техните проблеми.



Пред неговия дом ежедневно се стичали стотици хора, които имали нужда от помощ.

Пророкът Влайчо бил и лечител. Христо Нанев разказва една показателна случка. Лекарят и свещеникът писали до царската власт оплакване против пророка.

Понеже лекувал хората, докторът останал без работа. Понеже проповядвал и пророкувал, хората спрели да ходят на църква.

Свещеникът и лекарят на Коньово описали дядо Влайчо като „мошеник“ и „шарлатанин“. Бил заловен от царските стражари и хвърлен в тъмница.

След 1944 г. отново бил в затвора. Тогава предсказал смъртта на Георги Димитров. Пророчеството се оказало съвсем вярно, но не се харесало на властта.

В началото на видеото Христо Нанев разказва интересни факти за дарбите на феномена Влайчо. След това е показан филмът за него, който се излъчва за първи път пред българската аудитория.

Не го пропускайте.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.