Писмо в бутилка и послание изплува у нас вчера (+снимки)

0
599

Винаги е вълнуващо, когато едно писмо в бутилка се появи някъде. А когато изплува в България, става още по-интересно

Намериха това писмо в бутилка вчера

В стандартните писма в бутилка се говори основно за само за любов или е зов за помощ. То в последното има по-различно послание.

В река Ропотамо, на границата с Черно море изплува бутилка от минерална вода. В нея има бележка и банкнота от 10 лева.

Посланието е любопитно.

Посланието, намерено в бутилката

Единственото нещо, което липсва на писмото е датата, констатира namoreto.bg.



Едно нетипично писмо в бутилка изплува у нас

Преди няколко години на Царево група русначета написали писмо, пъхнали го в бутилка и го оставили на произвола на съдбата.

Писмото беше подписано от Максим,  Полина и Софи.

Писмото беше кратко: „Ние слагаме рисунки в тази бутилка през юли 2014 г. Изпращаме това писмо от Лозенец (България). Мир, любов и щастие за всички.”

Текстът беше написан на руски и на английски.

Английският фотограф Идрис Мартин разхождал Шиба – неговия домашен любимец лабрадор. Лабрадорът се появил с шише в устата.

Понеже Шиба обичал да разнася пластмасовите булки, намерени на плажа, в първия момент  фотографът не обърнал внимание, че това е бутилка с писмо.

Но когато го видял, много се зарадвал. Водите на морето на плажа в Уеймът в Южна Англия му поднесли неочаквана изненада, писа преди време Dorset Echo.

Идриас написал съобщение на посочения мейл и зачакал отговор. Силно бил изненадан какво огромно разстояние е изминало писмото в бутилка за 13 месеца. А то тръгнало от Америка. И преплувало океана, за да стигне до английския бряг.

Трудно е да се каже кога за първи път е намерена бутилка с послание. Но през изминалите повече от 100 години са открити стотици писма, изплували от дълбините на морета и океани.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.