С тези елементарни трикове банята ви ще заблести от чистота (II част)

0
840

Ще се изненадате от невероятните резултати

 

банята
Ще се изненадате от невероятните резултати

В първата част на този материал ви запознахме с някои лесни трикове за почистване на банята.

В следващите редове ще продължим с мисията, чрез която ще улесним значително почистването на банята и ще ускорим процеса, спестявайки ви време.

Ето и останалите трикове, които ще са ви от полза при почистване на банята:

Огледало
Никак не е трудно да накарате огледалото да заблести като ново дори и да нямате под ръка почистващ препарат. За да почистите перфектно огледалото в банята, е нужно само да го напръскате със смес от водороден прекис и сода бикарбонат. След това забършете с гъба.



Можете да излъскате перфектно огледалото, използвайки крем за бръснене. Предимството му пред горния метод на почистване на огледалото е, че то не само ще блесне, а и ще престане да се замъглява.

Тоалетна
За да почистите тоалетната до блясък и тя да изглежда като нова, се нуждаете само от няколко подръчни средства.
Направете разтвор от 10 мл. топла вода, 3 гр. сода бикарбонат и 2 мл. лимонов сок. Той ще почисти идеално ръба на тоалетната чиния. Нанесете разтвора по ръба на тоалетната чиния, изчакайте два часа и измийте с четка. Тази процедура е изключително ефективна за отстраняване на варовика от ръба на тоалетната чиния.

С тези трикове почистването на банята е като детска игра

Четката за тоалетна
Благодарение на този ефективен метод старата четка за тоалетна ще заблести като нова. Поставете четката в подходящ контейнер, който няма да ви е жал да хвърлите след това. Можете да я сложите в кофичка от кисело мляко например или в някоя друга непотребна кутийка. Сипете концентриран почистващ препарат в съда, след което добавете ¼ ч.ч. оцет и 2 с.л. сол. Залейте всичко това с гореща вода и оставете за един час. Четката ще бъде като нова.

Смесители
Почистването на ръждата върху смесителите не е никак лесна задача. Истината обаче е, че можете да се справите много лесно с това предизвикателство, благодарение на трика, който ще ви разкрием.

Посипете мястото със сол, след което залейте с обилно количество лимонов сок. Лимоновият сок ще разтвори ефективно ръждата, а солта ще я абсорбира в себе си. Препоръчително е да направите това преди лягане, тъй като трябва да оставите на разположение цяла нощ на съставките, за да си свършат работата. На сутринта измийте с вода. Ще останете приятно изненадани от резултата, пише zajenata.bg.

Е, след като вече сте наясно как да се справите с почистването на различните части в банята, не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем успех.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.