Интересни факти за кармата, които може би не знаете (I част)

0
621

Тя невинаги е вашето наказание

 

кармата
Тя невинаги е вашето наказание

Най-елементарното определение за кармата гласи, че каквото посееш, това ще пожънеш.

Това е и начинът, по който преобладаваща част от хората обясняват реакциите си в момент, в който са се сблъскали с неприятно преживяване. На практика кармата е еквивалент на Третия закон на Нютон, гласящ, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Освен това кармата е пряко свързана с прераждането.

Ето няколко интересни, но малко известни факта за кармата:

Факт №1
Тя в никакъв случай не е наказание
Целта на съществуването й е да ни учи да израстваме. Всяка трудност, с която сте принудени да се сблъскате, е награда, тъй като в замяна получавате ценен урок.
Ако се държите лошо с някого, а след това му се извините, няма да поправите кармата си. Въпреки това е добре да го направите, за да съдействате за зарастването на раната, която сте причинили на отсрещния човек.



На практика поправянето на кармата означава, че сте научили урока си или сте осъзнали нещо, което преди това не сте виждали. Добре е да разширите познанията си до такава степен, че да разбирате действията и реакциите си.

Кармата далеч не е виновна за всеки провал в живота ви

Факт №2
Не всички ситуации, в които попадате, са резултат от кармата
Избийте си от главата, че всичко лошо, което ви се случва е по ваша вина. Разбира се съществуват редица произволни събития, в които останалите трупат нова лоша карма, а вие по злощастно стечение на обстоятелствата сте попаднали между чука и наковалнята.

На практика точно този човек трябва да поправи своята карма спрямо вас, без значение дали ще го направи в този или в следващ живот. Имайте предвид, че това далеч не се случва толкова често, колкото мнозина си мислят.

Факт №3
Кармата невинаги се отразява на настоящия ви живот
Понякога нещата, които вършите в това си прераждане, се отразяват върху следващия ви живот. Друг път обаче получавате награда или пък наказание за избори, които сте направили в предишния си живот.

Факт №4
Ето какво може да означава прераждане в условия на бедност или война
– Едно от нещата, които означава прераждането в условия на бедност или война означава, че получавате наказания за злодеянията, извършени в предишното ви прераждане. Със сигурност на тези хора не им е никак лесно да се преборят за по-добър живот.

– Вашето висше аз е наясно, че трудното начало ще му даде преднина, за да си извоювате по-добър живот.

– Вие сте духовно възвишена душа, чиято цел на прераждането е да помага на останалите да трупат добра карма като им позволявате да им помагат или сте вдъхновител на по-злощастните от вас, пише manager.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.