Интересни факти за кармата, които може би не знаете (III част)

0
689

Не поемайте нечие бреме върху собствените си плещи, защото пречите на израстването на личността

 

кармата
Не поемайте нечие бреме върху собствените си плещи, защото пречите на израстването на личността

При все, че някои факти за кармата, са доста интересни, те остават непознати за широк кръг от хора.

В следващите редове ще ви запознаем с някои доста интересни факти за кармата.

Ето ги и тях:

Факт №9
Най-много карма се трупа при отглеждането на деца
За повечето родители отглеждането на рожба е безкористна и саможертвена мисия.
Грижите за детето несъмнено са огромно възнаграждение. Имайте предвид обаче, че причините, са много повече от това да дарите и да получите в замяна любов. Отглеждането на дете ще ви накара да опознаете себе си до такава степен, каквато никое друго преживяване.



Не е изключено връзката, която споделяте с отрочето си, давайки му напътствия от детството към зрелостта, да е изцелителен процес. Именно той може да ви потиква да изживеете отново детството си, лекувайки и разбирайки болката си през призмата на възрастен.

Ако споделите това с детето си, ще го предпазите от преживяването на същото това нещастие. Въпреки това трябва да отбележим, че не всички родители имат на какво да научат наследниците си или притежават познанието, което им е нужно за процеса на духовна еволюция. В нередки случаи е обратно – детето учи родителя.

Факт №10
Кармата е колективна
Творенията и жестовете, които са израз на любов, несъмнено носят добра карма на всички като например изкуство или изобретения. Безразличието пък не оказва никакво влияние на кармата. За сметка на това негативните мисли и чувства, оказват негативно въздействие върху всички.

Добре е да сте наясно със законите на кармата

Факт №11
Прекратяването на душевна връзка е лоша карма
Често срещана практика е прекратяването на душевна връзка. задавали ли сте си въпроса защо ви е да го правите? Вероятно причината е, за да не чувствате връзката си с този човек или пък да потушите болката след краха на интимните ви взаимоотношения. При все, че това е често срещана практика, носи лоша карма.

Имайте предвид, че прекъсването на душевната ви връзка с някого не поправя кармата и не можете да си научите урока. Дори съществува опасност да проектирате карма върху друг човек, а не върху този, за който е предназначена.

Запомнете, че нито една от връзките ви не е случайна. Връзките съществуват, за да дадат урок и на двете страни.

Факт №12
Закон на Израстването
Променяйки в сърцето си това кои сте и какви сте, променяте и живота си.

Факт №13
Закон на отговорността
Личностите, които са духовно израснали, отвръщат с познание и чувство на всяко живо същество във Вселената. Всеки носи отговорност за собствените си чувства и съдба. Вие нямате правото да носите чуждото бреме върху плещите си, тъй като вместо да помогнете на човека, ще му попречите да израсне, пише manager.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.