Буги Барабата ни напусна: Отиде си една легенда

0
552

Няма вече кой да води предаването „Буги Тайм“ по радио Z-Rock.  „Бараби Блус Бенд“ никога повече няма да бъде същата група. Буги Барабата си отиде

Буги Барабата остави ярка следа в българския музикален живот

Тази нощ на 58-годишна възраст приключиха земните дни на българската легенда.

Марио Събев или както всички го знаеха като Буги Барабата стана част от българския рок през 1993 година. В продължение на 26 години той не престана да свири, да пише песни и да изнася концерти. Беше истинска музикална фурия.

Буги Барабата беше отдаден на рока. Той никога не отказваше участия. И водеше активна борба с чалгата, която завладя страната още от зората на демокрацията.

Участваше във всички рок фестивали у нас. Участвал е в много и зад граница.



Автор е на песните за шестте албума на неговата група „Бараби Блус Бенд“. Млади и по-големи българи обичат да си припяват „Лоши времена“, „Песни от гаража“, „Срещу вятъра“, „Без право на обжалване“, „18 карата кал“ и „Бесните кучета на блуса“.

Съавтор на неостаряващия хит на Васко Кръпката  „Няма бира“. За друг голям рокаджия Георги Минчев написа песента „Равносметка“.

Голям приятел на първата дама на българския рок Милена Славова. Двамата участваха в предаването „Музикална стълбица“. Бяха жури на есенния национален рок фестивал за авторска песен „Силата на рока“.

Дълбок поклон пред паметта на големия български рокаджия Буги Барабата!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.