Честито на Бойко Борисов! Вчера стана кръстник (+снимки)

0
335

В неделния ден премиерът Бойко Борисов се отдаде на духовни занимания. Той вече е кръстник и има двама свои кръщелници

Бойко Борисов

В храм „Света Петка“ беше извършено Свето Кръщение на двамата внуци на премиера Борисов.

Без Свето Кръщение никой християнин не може да очаква живот вечен след Второто пришествие на Христос.

Бойко Борисов стана кръстник на своите внуци. Баткото Бойко навърши 3 годинки в края на месец януари. А по-малкият Иванчо стана на 1 годинка на 13 юли 2019 г.

И това е добро семейно решение. Двете деца да бъдат кръстени заедно. Това е още един духовен ангажимент между тях двамата. Когато пораснат да се чувстват не само биологични, но и духовни братя. Духовното братство задължава още повече хората да си помагат и да разчитат един на друг.



На тържеството присъстваха само близки и роднини на семейството. Дъщерята Венета, зетят на премиера Иван.

Голям героизъм проявиха двете деца. Често пъти, когато свещеникът извършва ритуала, те започват да плачат, а други пищят с все сила. Внуците на премиера приели спокойно своето влизане в Христовата църква.

Бойко Борисов е не само щастлив дядо, но вече и кръстник на своите внуци – малкият Бойко е до него, а Венета държи малкият Иванчо
Двамата Бойковци заедно

Католиците и в англиканската църква извършват кръщението на втория месец след раждането на детето. В православието то може да бъде извършено на по-голяма възраст. Много често българските семейства правят Свето Кръщение на своите деца, когато навършат 1 годинка. Други предпочитат на 10-я месец.

Наскоро Свето Кръщение получи малкият принц Арчи. Той се роди на 6 май – Гергьовден. Светото Кръщение беше извършено точно на 6 юли. На тържеството присъстваха само най-близките членове на британското кралско семейство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.