Народни средства за справяне с пожълтелите листа на краставиците

0
1355

Няма да съжалявате, защото действат безотказно

 

краставиците
Няма да съжалявате, защото действат безотказно

След като вече ви запознахме с причините, водещи до пожълтяването на листата на краставиците, е време да ви разкрием и някои изпитани народни средства за справянето с този проблем.

Можете лесно да се справите с пожълтелите листа на краставиците с тяхна помощ. Разбира се най-лесно би било да отидете в агроаптекта, където да ви дадат подходящ препарат, с който да третирате растенията. Със сигурност обаче не бихте искали да погълнете след това цялата тази химия.

Точно, за да избегнете този проблем като в същото време решите проблема с пожълтяването на листата на краставиците, е най-добре да се доверите на народните средства. Няма никакво съмнение, че те са изключително ефикасни. Ще се уверите в това, след като ги приложите и във вашата градина.

Ето и изпитаните народни средства за справяне с пожълтелите листа на краставиците:



Мляко и сапун
Нужно е да разредите един литър прясно мляко в десет литра вода. След това към разтвора добавете 20 капки йод и 20 гр. обикновен сапун за пране. Четкайте листата на краставиците с тази смес на всеки десет дни.

Което и от тези средства да изберете, действа безотказно

Лукова кора
Към 10 литра вода добавете 700 гр. лук. Сложете сместа на котлона и я оставете да заври. След това отдръпнете от огъня и оставете сместа да престои в продължение на 14 часа. Разреждайте всеки един литър от получения концентрат с четири литра вода. С получения разтвор поливайте всеки стрък поотделно.

Йод и хляб
Накиснете един черен хляб в десет литра вода. Към сместа добавете и едно шишенце йод. Оставете всичко това да престои една нощ или 12 часа. След това разтворете един литър от получения концентрат с 10 литра вода. Поливайте краставиците с този разтвор на всеки две седмици.

Кисело мляко
Тук е мястото да споменем, че този метод е ефективен, ако го приложите още при първите признаци на пожълтяване на листата на краставиците.
Разредете 2 литра кисело мляко в десет литра вода. Напръскайте краставиците с получения разтвор. За да ускорите оздравителния процес на пожълтелите листа на краставиците, най-добре е да добавите към този разтвор и 1 ч.ч. кристална захар.

Който и от тези методи да изберете за справяне с проблема, можете да сте сигурни, че действат безотказно. Не след дълго ще можете да се насладите на резултатите в градината, която ще ви се отплати многократно с богат урожай.

Няма никакво съмнение, че резултатът ще е налице още след първия път, в който приложите някой от споменатите трикове, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.