Внимание! Тези навици рушат бъбреците ви!

0
1025

Злоупотребата с алкохол също се отразява пагубно на бъбреците

 

бъбреците
Злоупотребата с алкохол също се отразява пагубно на бъбреците

Едва ли някой се съмнява в това, че именно бъбреците, са едни от най-важните човешки органи.

Те са натоварени с огромна роля в поддържането на общото здраве. Бъбреците са своеобразни филтри, които освобождават организма от натрупаните токсини и излишните течности. Ето защо е от изключителна важност да се погрижите правилно за тях.

Първата стъпка към добрата грижа за бъбреците, е да зачеркнете лошите навици, които им причиняват сериозни увреждания.

Ето кои са лошите навици, които унищожават бъбреците ви:



Недостатъчен прием на вода
Една от най-големите злини за бъбреците е неосигуряването на достатъчно вода. Както вече споменахме по-горе, те действат като филтри, изхвърлящи отпадъчните продукти от организма. Недостатъчният прием на вода води до нарушаване в кръвоснабдяването на бъбреците. Това пък на свой ред води до натрупването на токсини в организма, тъй като те не могат да си вършат качествено работата.

Отлагането на ходенето до тоалетна по малка нужда
Ако искате да се погрижите добре за бъбреците си, не отлагайте ходенето до тоалетна по малка нужда. Пълният пикочен мехур не е никак добра идея, без оглед на това колко сте заети. Имайте предвид, че в бъдеще това ще доведе до сериозни усложнения.

Погрижете се добре за тях и те ще ви се отблагодарят многократно

Прекомерен прием на натрий
Ако и вие сте от хората, които обожават солените храни, е време да се замислите. Намалете сериозно приема на сол, преди да е станало твърде късно. Освен това бъбреците изпитват сериозни затруднения да отделят натрия.

Прием на твърде много кафе и кофеин
Разбира се няма нищо лошо в приема на кафе. Злоупотребата с него или други кофеинови напитки обаче може да доведе до сериозни увреждания на бъбреците. Причината се крие в това, че те увеличават значително кръвното налягане.

Злоупотреба с обезболяващи
Тук е мястото да отбележим, че обезболяващите не биха били опасни в случай, че не ги приемате при най-малкия дискомфорт. Злоупотребата с тях обаче би могла да доведе до сериозни проблеми. Експертите предупреждават, че те водят до разреждане на кръвта и редица тежки заболявания на вътрешните органи.

Излишък от протеини
Колкото по-малко белтъчини приемате, толкова по-добре. Изключение правят случаите на активните спортисти. При все, че те са полезни, прекомерният им прием води до твърде голямо метаболитно натоварване върху тялото.

Липса на режим на сън
Не издевателствайте върху организма си, докато страдате от грип или настинка като продължавате да работите. Ако ви е грижа за бъбреците ви, най-добре си легнете. В противен случай ще забавите сериозно процеса на възстановяване и ще натоварите допълнително тези толкова важни органи, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.