Принц Хари се ангажира с нова световна кауза

0
416

Наскоро медиите запитаха принц Хари колко деца искат да има с херцогиня Мегън. Отговорът препрати към новата световна кауза, с която принц Хари е ангажиран в името на цялото човечество

Принц Уилям, сър Дейвид Атенборо, принц Чарлз и принц Хари на премиерата на филма „Нашата планета“ преди два месеца

Херцозите на Съсекс категорично няма имат повече от 2 деца.

Причината не е, че не обичат децата, а е свързана с планетата Земя. В момента Земята е пренаселена и това създава огромен проблем в планетарен смисъл.

За да може огромното население да се изхранва, човечеството руши природата по всякакъв начин. Принц Чарлз от много години се занимава с опазване на околната среда и с промените в климата. Под неговия патронаж се разработват редица проекти за опазване на околната среда.

След като се родил малкият принц Арчи, вече като родител принц Хари осъзнал своята нова отговорност. Създадените деца трябва да имат бъдеще. А за това е важно да имат жива планета, която да обитават.



А в момента планетата ни се намира в доста сложен процес, заради замърсяването, пренаселването, поголовното изчерпване на ресурсите.

През пролетта на 2019 г. се проведе световен форум в Давос. Принц Уилям взе участие. Бъдещият крал на Англия интервюира сър Дейвид Анетборо. Сър Дейвид се занимава с естествени науки и е един от големите защитници на природата. Той каза на принц Уилям, че с глобалното затопляне, ледниците на Южния полюс са започнали да се топят. А това крие огромни заплахи за човечеството.

Наред с борбата за опазване на планетата, принц Хари се е ангажирал да води борба и с расизма. Когато обявява, че ще се ожени за Мегън Маркъл, получил много критики. Знаем, че Мегън е дъщеря на афро-американка и на баща англичанин.

Принц Хари призовава хората да престанат да бъдат расисти и да не изпитват омраза едни към други. А да насочат вниманието си много по-важни и съществени каузи като бъдещето на природата и на планетата.

Принц Хари е патрон и на игрите за инвалиди. Следващите ще се проведат в Холандия през 2020 г.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.