Последни новини за щетите от бурята в Кърджали

0
415

Бурята в Кърджали беше неописуема. Едно голямо дърво се прекършило и паднало върху колата на бащата на Цвета Караянчева

Снощи в Кърджали – такава гледка е имало по много от улиците Сн: Цвета Караянчева

Лично Цвета Караянчева съобщи за тази семейна неприятна случка. Въпреки, че бащиният й автомобил е намачкан, Цвета Караянчева е позитивно настроена. Пострадали са ламарините и цялото предно стъкло е на сол. Но за щастие няма пострадали хора.

А такава е обстановката в целия град. След бурята са били начупени 40 дървета. Още снощи и днес екипи на гражданска защита и на пожарната са ги разчиствали.

Голяма част от жилищните сгради са били без ток снощи. Докато екипите на енерго дружеството отстранят повредите, са минали няколко часа.

Вятърът се е движил с цели 144 км/ч. Днес цял ден специалисти оценяват нанесените щети.Град Кърджали е най-пострадал от всички в страната. Но вчера се изви торнадо на границата ни с Турция.

Читатели на ТОПактуално.ком коментираха, че торнадото не е причинило големи щети у нас. А от турските медии вчера стана ясно, че в района на Лозенград са били изкоренени тополи на възраст по 30 години. Дърветата нападали по полето, а там, където са били корените, дупките са по 2 метра дълбоки.

Преживяването е било напълно апокалиптично!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.