Мощна градушка като бобени зърна се изсипа над България

0
621

Буря, мълнии и пороен дъжд обхвана днес голяма част от територията на страната. Имаше и градушка. За пореден път Кърджали е най-пострадал

Мощна градушка като бобени зърна удари днес Кърджали

Този път размерите на ледените късове бяха като бобени зърна. На места Кърджали побеля от падналата мощна градушка.

Поройният дъжд пък доведе до затруднено движение в града. Електрозахранването беше прекъснато на някои места.

В някои части от града пороят се превърнал в река. Тротоарите са били залети. Силният вятър обрули дърветата и по улиците е пълно с малки клони и с много нападали листа. Живакът е паднал с поне 10 градуса. Хората там имат чувството, че е настъпила есента.

Като изключим градушката, днес положението е малко по-поносимо от бурята, която се разрази в четвъртък през нощта. В петък сутринта Кърджали беше опустошен. Повече от 40 дървета са били подрязвани или изцяло изрязани, защото са били изпочупени от бурята.



Председателят на НС г-жа Цвета Караянчева пусна снимки в профила си във ФБ. Лекият автомобил на нейния баща бил затиснат от паднало дърво. За щастие няма пострадали хора, но ламарините му са намачкани, а стъклото счупено.

В петък екипи обикаляха из Кърджали, за да описват щетите. Населението смяташе, че това е краят. Но уви! Днес за пореден път природата нанесе щети. Отново ще трябва да се прави обследване и документиране.

Жълт код е обявен за 19 области от страната. Той важи за София-област, Враца, Видин, Монтана,  Ловеч, Плевен, Габрово, Русе,  Велико Търново, Търговище, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Пазарджик, Благоевград и Пловдив.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.