Няколко неподозирани начина на употреба на лимона

0
505

Ще останете изненадани за колко много неща можете да го използвате

 

лимона
Ще останете изненадани за колко много неща можете да го използвате

Вероятно и вие сте от домакините, които бързате да изхвърлите кората от лимона веднага, щом го изцедите.

Е, в следващите редове ще ви разкрием няколко неподозирани приложения на лимона. По този начин ще можете да извлечете максимална полза от него, преди да го изхвърлите на боклука.

Ето ги и тях:

Спрей за универсално почистване
Дори да сте изцедили максимално добре сока от лимона или друг цитрусов плод, той все още може да ви е от полза. За да си приготвите универсален спрей за почистване у дома, са ви нужни корите на пет лимона. Нарежете ги на летни и ги покрийте с оцетна киселина. Оставете ги да престоят в подходящ съд в продължение на две седмици. След това изцедете получения сок и прехвърлете в спрей бутилка. Можете да използвате получения концентрат за почистване на гладки повърхности. Дори огледалата и стъклата ще заблестят като нови.



Детергент за дъската за рязане
Можете да използвате лимоновата кора за премахване на неприятните миризми и плаките от дъската за рязане. За целта е нужно да я поръсите с едра трапезна сол, а след това да я изтриете енергично с лимоновата кора.

Със сигурност вече няма да бързате да го изхвърляте в коша

Микровълнова
Сложете изцедените лимони в подходящ съд в микровълновата като предварително сте добавили малко вода. След това я включете за 20 секунди. Накрая обтрийте вътрешността на микровълновата със загрятата лимонова кора. Ще останете изненадани колко добре ще почисти.

Празничен декор
Лимонът, който вече сте изцедили, може да се използва за празничен декор. За целта е нужно да нарежете остатъка на филийки (кръгчета) и да ги поставите върху хартия за печене. След това ги сложете във фурната, която сте нагласили предварително на 90 градуса и ги сушете в продължение на 4 часа. Ще получите прекрасен декор за коледните и новогодишните празници.

Лимонов пипер
Колкото и странно да ви звучи, такова чудо съществува. Можете лесно да си приготвите изисканата подправка в домашни условия. Тя е изключително подходяща за месо и месни ястия. За целта ще трябва да смелите предварително изсушени лимонови кори. След това към получения лимонов прах, добавете и смлян черен пипер. Както вече споменахме, изисканата подправка можете да добавяте към месо, месни ястия, ястия на пара, салати, зеленчуци и др.

Премахване на петна
За да се избавите от неприятните жълти петна, които остават по дрехите в областта на подмишниците, можете да използвате лимонова кора. За целта е нужно да натриете петното с лимоновата кора. След това оставете лимона да си свърши работата за една нощ. Накрая изплакнете, както обикновено, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.