Елеазар Хараш представя древната мъдрост, която е актуална и днес

0
750

Елеазар Хараш гостува в поредицата на Portal12.bg – Портал 12. Той изнася лекция посветена на мъдростта от Древен Египет

Елеазар Хараш говори за мъдростта

В лекцията говори за Древен Египет, за пирамидите, за любовта и за Феникса. Това съвсем не е случайно. Хората от Древен Египет са притежавали уникална мъдрост. Въпреки, че са живели много векове преди нас, тяхната мъдрост продължава да звучи актуално.

Древен Египет продължава да бъде пълен с живот. Животът има смисъл, когато е насочен към безкрая – най-истинската цел. Ние сме безсмъртни и нищо не можем да направим по този въпрос, казва Елеазар Хараш.

Най-благословен е онзи човек, който посвещава своя живот на мъдростта. Истинският човек открива Бога в себе си и възкръсва в него. Бог е във всеки един от нас. Човек не трябва да вярва в бъдещето. Той сам трябва да го създаде. В същото време за истински вярващия човек Бог е много по-важен от самото бъдеще.

Според мъдростта на Древния Египет, любовта е движещата сила. А вярата е само упътваща сила.



Египетският бог Тод е казвал, че само съкровеното може да победи смъртта.

Мъдростта не е собственост на човека. Тя е дар. Дава се заради благото на света. Когато Бог даде божествено знание на някой човек, той става мъдрец. Безкраят е истинската храна за душата и за духа.

Мракът не съществува. Той е тайнството на непроявения Бог. Мракът е само покривало на Бога.

Бог управлява и случайностите в живота. Ако една мравка върви 10 км и след това завие наляво, само Бог знае защо тя е завила наляво, а не вдясно.

Бог е в състояние дори да чуе шума от крачките на мравките. Ако някой човек си мисли, че нещо може да скрие от Бога, дълбоко се заблуждава.

Съдбата е за неразумните хора. За разумните няма съдба. Има Божествена промисъл. Съдба произлиза от думата съд – осъдени.

Безсмъртието е чисто слово. който не успее да придобие чистота на словото, той винаги ще си остане смъртен.

Още интересни и полезни факти за мъдростта ще научите лично от Елеазар Хараш от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.