Емил Елмазов ни напусна внезапно: Поклон пред лечителя, билкар и писател

0
1610

България загуби една емблематична личност. Емил Елмазов остави огромно духовно богатство на българите и съвети за здраве

Емил Елмазов лично засади 80 декара с полезни билки

Емил Елмазов посвети живота си на човешкото здраве. Но здравето спасено и съхранено чрез даровете на природата, а не на химията.

Той пръв започна да отглежда лимец и да научи българите, че от него се приготвя истински здравословен хляб. А не от хибридна пшеница, която дава голяма реколта, а в същото време съсипва здравето.

В ЕМО „Етър“ откри преди доста години „Билкарница“. Почти няма българин, който да не е посетил това уникално място и да не е влязъл в билкарницата. Дори и да не си е купил от продаваните билки, извлеци, мехлеми, поне е усетил техния аромат. Цялата билкарница ухае на лечебни треви и аромати. Те  също имат лековито въздействие върху организма.

Всяка година на Еньовден Емил Елмазов участва в събития в ЕМО „Етър“ или на Самоводската чаршия във Велико Търново. Там представя своите книги за билки и здраве. Прави демонстрации как се меси хляб от лимец. Обяснява колко важни са медът и всички пчелни продукти за здравето.



Преди години започна лично да оглежда билки. Той засади 80 декара в с. Харичери. Там природата и почвата са чисти. Под яркото слънце растат безценни лековити растения, които са дар Божий за здравето.

Билкарят и лечител Емил Елмазов никога не отказваше участие в ТВ предаване, конференция  или във форум за здравето. При всеки удобен случай даваше полезни съвети как да пазим своето здраве, а когато е пострадало как да го върнем чрез природата.

Автор е на книги на тази тематика, които са безценен помощник във всяко едно семейство.

Дълбок поклон пред светлата памет на лечителя, билкар и писател Емил Елмазов!

Очакваме допълнителна информация кога и къде ще бъде извършен неговото погребение. Ще я споделим, за да могат онези от вас, които са почитатели на Емил Елмазов да отидат и да си вземат „Сбогом!“ с  него.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.