Тази малка промяна в храненето ще ви помогне да отслабнете, без гладуване

0
1084

Ще останете приятно изненадани от резултатите

 

отслабнете
Ще останете приятно изненадани от резултатите

Ако и вие сте от тези, които сте пробвали какво ли не, за да отслабнете, то този материал със сигурност ще ви е от полза.

В следващите редове ще ви разкрием една малка промяна, която трябва да направите в храненето, за да отслабнете, без да се налага да гладувате.

Препоръките за тази лека промяна в храненето, са направени от проф. Лео Бокерия. Той е известен кардиолог и главен сърдечен хирург. Казано с други думи, е специалист, когото мнозина желаят да срещнат.

Покрай дългогодишната му грижа за пациентите, проф. Бокерия е имал възможността да проучи цялостно човешкото тяло. Именно така е стигнал до изводите, които биха могли спокойно да конкурират известните диетолози.



Много често срещаме препоръката да не се пропуска закуската, тъй като тя е основното изискване за правилното протичане на метаболизма. Проф. Бокерия обаче посочва, че е много по-добре, ако се откажете от сутрешното си хранене.

В подкрепа на думите си, той посочва, че преди много години, когато започнало съветско-американското сътрудничество забелязал, че преобладаващата част от известните хирурзи започват деня си само с чаша кафе.

Дори не се налага да гладувате

На обяд хапват лек сандвич, а вечер, когато се приберат у дома, се хранят нормално. Разбира се това далеч не означава, че ви е позволено да преядете на вечеря.
За разлика от мнозина, проф. Бокерия е категоричен, че закуската трябва да я дадете на врага си, да хапнете нормално на обяд и да не прекалявате с вечерята.

След вечеря, задължително трябва да имате някаква физическа активност. Наблюденията на специалиста са, че в страните, в които хората живеят по този начин, живеят сравнително по-дълго от останалите.

Според Дейвид Левицки от университета Корнел пък, пропускането на закуската поне няколко пъти в седмицата, ще ви помогне гарантирано да отслабнете. Разбира се хората, които не се хранят сутрин, имат по-силен глад на обяд. Това далеч не означава, че поглъщат повече калории от останалите, дори напротив.

Разбира се е излишно да споменаваме, че ако искате да отслабнете, е нужно да добавите и достатъчно физическа активност към дневния си план. Освен това ще трябва да изключите от менюто си храни като тестени закуски и изделия като цяло, топено сирене и др. подобни. Вместо това заложете на приема на извара.

Не на последно място, е нужно да се погрижите за приема на достатъчно зеленчуци с фибри. Добре известно е, че такива са зелето, краставиците, доматите, чушките и др. подобни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.