Изпитани трикове, улесняващи пребиваването на плажа (II част)

0
339

Всички те действат безотказно

 

плажа
Всички те действат безотказно

Повечето хора свързват месец август с излежаване на плажа и вслушване в шепота на морските вълни, които се разбиват на брега.

Ако и вие сте се запътили към плажа, то следващите редове несъмнено ще са ви от полза. След като в първата част на този материал ви запознахме с няколко изпитани трика, които значително ще улеснят пребиваването ви на плажа, е време да ви разкрием и останалите.

Ето ги и тях:

Вода в ушите
Има хора, за които е изключително неприятно усещането, когато в ушите им влезе вода. Е, имаме добра новина за всички тях. Съществува лесен и изпитан трик, който ще ги избави за раз време от неприятната вода в ушите. Достатъчно е да сте добавили един балон към багажа си. Започнете да го надувате и налягането ще принуди водата да излезе от ушите ви още на мига.



Освежаваща напитка
Всички знаем, че идва момент, в който докато се излежавате спокойно на плажа, ви се иска да изпиете една освежаваща напитка. Разбира се покрай плажа, а и на само него, е пълно с капанчета. Едно обаче е сигурно – там ще ви одерат кожата. Вероятно си спомняте случая, в който клиенти платиха 11 лева за 1.5 л. минерална вода в заведение.

Поне един от тези трикове ще ви е от полза

Е, за да не се озовете и вие на тяхното място, трябва само да проявите малко предвидливост. Нужна ви е пластмасова бутилка (задължително трябва да е за многократна употреба). Напълнете я с 1/3 вода и я приберете във фризера. Най-добре е това да се случи вечерта. На сутринта, когато я извадите, водата несъмнено ще е замръзнала. Допълнете я с любимия ви сок и така ще имате освежаваща напитка за плажа.

Без пясък по кърпата
Никак не е приятно, когато кърпата ви се напълни с пясък, при все, че сте на плажа. Можете да сложите край на този дискомфорт, вкарвайки в употреба един лесен трик. Нужен ви е чаршаф с ластик. Обърнете го с ластиците нагоре и във всеки от четирите края сложете по нещо по-обемно. По този начин ще се получи своеобразна преграда, която ще възпира пълненето с пясък.

Горещи сандали (чехли)
Ако и вие сте изпитвали този дискомфорт на плажа, сте наясно колко е неприятно. За да го избегнете, трябва само да обърнете сандалите (чехлите) си обратно (с подметката нагоре). Така няма да парят при обуването.

Изпотено шише
Ако сте си купили охлаждаща напитка от някое от капанчетата по брега на морето или пък сте си я взели с вас от квартирата, знаете колко е неприятно, когато шишето се изпоти. То веднага се превръща в магнит за песъчинките. За да се справите с този проблем, трябва само да сложите бутилката в някоя хартиена чаша за кафе, пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.