Трагедия: Дете се удави във водите на Черно море

0
698

Страшна трагедия сполетя едно българско семейство! Дете на 14 години загуби живота си във водите на Черно море

Съболезнования на всички близки на загиналото дете!

Жертвата, която се удави е на 14 години от Варна. Момичето живеело в кв. „Владиславово“.

Заедно с нейни приятели отишли да плуват. С тях нямало възрастен придружител. Не обърнали внимание, че флагът на плажа е червен. Попаднали във вълнението, децата започнали да се давят. Спасителите се притекли на помощ. Успели да извадят всички без 14-годишното момиче.

Снощи и днес до обяд се проведе издирване на тялото. Освен водолази от Гражданска защита, участие взеха служители от ВМС. Водолази от Флотилия бойни и спомагателни кораби. С операцията са били ангажирани 16 военнослужещи и цивилен служител. От тях 15 водолази са от Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители и от аварийно-спасителния отряд. 1 водолазен лекар от военно формирование 28 580 в град Варна и 1 цивилен служител психолог.

Издирването под вода беше направено до дълбочина от 50 метра. Районът около Централния плаж в морската столица беше обследван основно. Но не можаха да намерят тялото.



Днес издирването продължи отново. Около 11 часа тялото е извадено от водата от водолази и спасител.

Екипът на ТОПактуално.ком изказва съболезнования на всички близки и приятели на загиналото момиче!

По повод на тази трагедия интервю за chernomore.bg даде Дирон Ръсовски, началник на спасителите във Варна.

Той обясни, че спасителите ежедневно влизат в конфликтни ситуации с недисциплинирани плажуващи. Те отказват да се подчиняват на сигналите на спасителите да излизат, когато се появи вълнение или мъртво вълнение. Започват да се заяждат и смятат, че по този начин вършат геройство.

А не си дават сметка, че следващите пострадали може да бъдат точно те.

В крайна сметка работата на спасителите не е да пречат на плажуващите да се наслаждават на своята почивка. А да пазят техния живот. Те не търсят уважение и признание за своята рискова работа. А искат съдействие.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.