Тази обява за работа унижава хората (ФОТО)

0
638

Няма нищо лошо, когато работодател пусне обява, че има нужда от работник или служител, стига тази обява за работа да не  се подиграва с хората

Младите специалисти с висше образование не веднъж са се сблъсквали с понякога безсмислените или нереални изисквания на работодателите.

Един от най-често срещаните проблеми е съчетание на възраст и трудов стаж.

Не веднъж младите специалисти са попадали на обява за работа, в която работодателят иска бъдещият служител/ка да бъде до 25 години с висше образование, да говори поне 2 западни езика и да има стаж по специалността.

Ако може и децата да са отраснали, би било най-добре, за да не се налагат отсъствия от работа  за гледане на малки болни деца.



rabota-objava
Обява за работа, която унижава хората
rabota-objava
Това е въпросната обява за работа

И ако до преди малко смятахме, че подобна обява за работа е гавра с достойнството на младия човек, то тази на която са попаднали от БЛИЦ преминава всички граници.

Погледнете само изискванията на въпросната обява за работа, напечатана на бял лист и залепена на витрината на заведение.

Въпросният работодател е доста взискателен – висше образование, 3 западни езика, наред с компютърна грамотност и необходима привлекателна външност, но не за технически сътрудник или за бранд мениджър, а за чистачката на тоалетната.

Вероятно на компютър ще отчита посещенията на клиентите. Вероятно ще трябва да ги поздравява на чужди езици, а защо не да съвместява и други древни длъжности, преди да грабне парцала и да мие фекалиите на клиентите.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.