Този българин е смел герой: Спаси живота на две деца

0
525

Браво! Българин смел юнак! Достоен пример за подражание е неговата постъпка. Той спаси две деца от удавяне и заслужава адмирации

22-годишният млад татко Цветелин спаси две деца и се превърна в смел герой

На вълнолома в кв. „Аспарухово“ две деца между 7 и 9 години скачали във водата. В следващия момент течението започнало да ги влачи.

Свидетел на случката е г-н Емил Георгиев, който писал на сайта novavarna.net, за да похвали смелия млад мъж.

Имало хора, но никой не се притекъл на помощ на децата. Появил се мъжът от снимката. Влязъл във водата. Но се забавил, защото едното от децата се заплело в нелегално поставена мрежа, близо до вълнолома.

Успял да спаси детето и го изнесъл на скалите. Плажуващи наблизо оказали първа помощ.



През това време смелият мъж се върнал, за да спаси второто дете. Междувременно е подаден сигнал на 112. Пристигнала линейка, която реанимирала децата и техния спасител. Той също се заплел в рибарските мрежи и по чудо съумял да се откопчи от тяхната схватка.

Екипът на novavarna.net успя да открие смелия мъж.

Той се казва Цветелин Ганчев от Варна на 22 години. Наскоро станал баща.

Цветелин казал, че нелегалните мрежи крият огромни опасности за гмуркачите. А течението било изключително силно и той успял да спаси децата с риск за неговия живот и за техния.

Когато извадил и второто дете на камъните, бил силно изтощен и паднал във водата. Двама рибари от „Аспарухово“ дошли и му помогнали да излезе на сушата. От стреса и напрежението изгубил съзнание за няколко минути. Жена му направила сърдечен масаж и той се съживил.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.