Септември е наситен с прекрасни празници (ето кои са те)

0
456

Месец септември е свързан с различни празници. Те предизвикват безброй позитивни емоции. Предстоят и почивни дни

През септември има много празници

На 1 септември започва новата църковна година. Тя не съвпада с астрономическата нова година.

Този ден е изключително важен за всички християни.

На 6 септември празнуваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Денят е петък. По този повод предстоят три последователни почивни дни. Това са петък 6, събота 7 и неделя 8 септември.

Най-големи тържества ще бъдат организирани в град Съединение. Общината е подготвила богата празнична програма.В дните 6, 7 и 8 септември ще се проведе традиционният есенен панаир в ЕМО “Етър” край Габрово. Културното събитие е под патронажа на председателя на НС. За втора поредна година то ще бъде открито от г-жа Цвета Караянчева.

Организаторите са подготвили богата празнична програма. Традиционни занаяти ще представят много майстори от чужбина. Ще има изложби, дегустации на храни и напитки, много песни и танци.

Да не забравяме и първия учебен ден. Датата 15 септември е в неделя. Учениците ще започнат своята нова учебна година на 16 септември 2019 г. в понеделник.

Да пожелаем много успехи и любов към науката на всички, които тази година за първи път ще прекрачат прага на своето училище и на класната стая!

На 22 септември празнуваме Независимостта на България.

Независимостта е обявена на княз Фердинанд I Български на Царевец с прочитането на Манифеста. От 22 септември 1908 г. Княжество България става Царство България. Княз  Фердинанд I Български става Цар на българите.

Най-големите тържества и тази година ще се проведат във Велико Търново.

От тази година градът не е само старата столица на България. НС  обяви Велико Търново за духовната и историческа столица на България.

Община Велико Търново е подготвила изключително богата празнична програма.

Датата 22 септември е неделя. С новите промени в Кодекса на труда, ще почиваме и в понеделник – 23 септември.

Отново се събират три последователни почивни дни.

Всеки българин има възможност да избере в коя част на страната да отиде и към кой прекрасен исторически повод да стане съпричастен.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.