Заради открит снаряд военни и полиция отцепиха цял район

0
260

Тази сутрин в тревната площ е намерен голям артилерийски снаряд до контейнерите за боклук. Районът беше отцепен от военни и от полиция

Военни и полиция отцепиха района около автогара „Юг“ в София, заради намерен снаряд Сн: БГНЕС

В момента, в който е подаден сигнал на тел. 112, на място пристигат полиция, линейка и военни сапьори.

Районът около софийската автогара „Юг“ беше отцепен още в 09:30 часа. Намиращите се в и около автогарата пътници и служители са изведени на безопасно място. Нямаше никаква паника.

Автобусите не са спирани от движение. Но пристигащите и заминаващите се качваха и слизаха от превозните средства на безопасно място извън периметъра на автогарата.

Сапьорите констатираха, че намереният снаряд е с дължина 28 см и с диаметър 7 см. При това е силно корозирал (ръждясал).



Под ръководството на  старши лейтенант Александър Цветков снарядът е натоварен без произшествия на специализиран военен камион. Откаран е на място, на което ще бъде обезвреден.

Все още не се знае от къде се е появил този снаряд и кой го е оставил на това място.

Според сапьорите от Военно формирование 28 610 в Горна баня той все още е силно опасен. Ако се беше взривил щеше да нанесе огромни поражения. Цялата автогара е щяла да бъде във въздуха. А там ежедневно преминават по няколко стотин души.

В края на октомври 2018 г. беше намерена бомба близо до Военна академия в София. Теглото й беше 220 кг.

Нейното изравяне от пръстта, товарене на военен камион, транспортиране и обезвреждане отново беше под ръководството на старши лейтенант Александър Цветков.

Бомбата беше от времето на Втората световна война и бомбардировките над София. Военните все още не са излезли със становище дали и намереният днес снаряд е от това време.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.