Страховити самопризнания направиха убийците на двете невинни жертви

0
791

След като полицията установи самоличността на двете жертви, вчера скоростно издири и залови убийците. Те направиха пълни самопризнания

Страховити самопризнания направиха коварните и нагли убийци Сн: БГНЕС

Жертвите са жена и мъж, чиито разчленени тела бяха намерени във варели до Негован.

Това са 75-годишният Йордан Атанасов и 70-годишната Марияна.

Йордан Атанасов е бивш треньор по борба, а Марияна – учителка.

Ето какви самопризнания са направили убийците за своите жертви и за мотивите.



Престъплението е извършено на 14 юли 2019 г. Жертвите и убийците са се познавали от по-рано. Убийците са извършвали ремонт на жилище на Йордан и на Марияна.

Докато ремонтирали апартамента миналата година, Йордан казал, че лихвите по депозитите станали прекалено ниски. Той споделил, че са продали друго жилище.

Когато разбрали този факт и коментара за ниските лихвени проценти, убийците си направили изводи. Те преценили, че Йордан и Марияна няма да държат средствата в банка, а в дома им.

И така в продължение на една година престъпниците на 39 и на 44 години съчинявали план как да откраднат парите на възрастните хора.

Във фаталния ден отишли в дома на Йордан и на Марияна в ж.к. „Иван Вазов“ в София. Хората ги пуснали в дома си, защото ги познавали. Убийството е извършено с пистолет.

Двата трупа били разчленени в банята на жилището. Натикани във варели, за да могат лесно да изнесат от блока. Изхвърлили ги в Негован. После се върнали и почистили цялото жилище. Измили го и с белина, за да премахнат дори миризмата на кръв.

След това претърсили апартамента. Парите, които очаквали да намерят от продаденото жилище не били там. Но убийците отмъкнали други ценности.

При обиск в дома им тези ценности са открити и иззети.

Пистолетът, с който са убити жертвите също е намерен. Към момента на убийството двамата престъпници извършвали ремонт в сградата на Техническия университет в София. В двора си направили тайник, в който прибрали пистолета.

Оръжието също е иззето, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

На задържаните е наложена постоянна мярка за задържане. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе обвинителния акт в съда и да започнат дела за издаване на присъда.

Криминалисти коментираха, че подобно зверско и вулгарно престъпление у нас не е било извършвано до този момент.

Жертвите няма да бъдат върнати, но техните убийци трябва да понесат заслуженото най-тежко и най-безпощадно наказание от закона.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.