Генерал-майор Груди Ангелов стана дядо за първи път

0
426

Днес е празник във Военна академия „Г.С. Раковски“. Началникът  генерал-майор Груди Ангелов д.н. за първи път изживява щастието да бъде дядо

Щастливият дядо генерал-майор Груди Ангелов д.н. получава „Почетен знак с изображение на швейцарски стрелец“ Сн: Военна академия

Бебето е момченце. Все още не са обявили неговото име.

Офицерите и цивилните служители на Военна академия „Г.С. Раковски“ пожелават внучето да расте здраво, да бъде жизнено и много да го радва!

Екипът на ТОПактуално.ком пожелава малчуганът да има най-щастливото детство! Да порасне смел и достоен българин като своя именит дядо!

Като стана дума за Военна академия „Г.С. Раковски“ имаме повод да честитим и високото отличие, което престижното заведение получи.



Генерал-майор Груди Ангелов д.н., началник на Военната академия беше награден с „Почетен знак с изображение на швейцарски стрелец“.

Изключително високото отличие се дава от проф. Масимо де Леонардис, президент на Mеждународната комисия по военна история (МКВИ).

МКВИ е регистрирана през 1927 г. в Швейцария.

Наградата е връчена от г-жа Румяна Митева,  директор „Културни програми“ на Българската комисия по военна история (БКВИ),  член на ЮНЕСКО от създаването му през 1987 г.

Престижната швейцарска награда в близък план  Сн: Военна академия

От 19-ти до 23-ти август 2019 г. в София в Централния военен клуб се проведе 45-я конгрес на МКВИ, член на ЮНЕСКО от създаването му през 1987 г.
На конгреса присъстваха 140 делегати от 37 държави.
Конгресът се провежда под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. 

За четвърти път България е домакин на конгреси по военна история:  през 2012, 2014, 2016 и последният през 2019 г. Това е огромен успех за популяризиране на славната  българска военна история.

Военна академия „Г.С. Раковски“ участва като партньор в организацията и провеждането на конгреса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.