Николай Бареков с жизнено важен въпрос за джендърите

0
302

Николай Бареков си позволи да повдигне завесата от една тема, която е доста нашумяла в последните години, но която все още крие много неизвестни.

Бившият журналист Николай Бареков подхвана въпроса с джендърите. Той не е особено голям привърженик на тази идеология, но за сметка на това си служи добре с иронията и сарказма.

Николай Бареков
Николай Бареков с важен въпрос

„Ако актьор-травест(ит), обикновен джендър или ултра краен либерал спечели холивудски Оскар, какъв точно му се полага – За мъжка, за женска роля или нещо трето?

Холивуд помислил ли е по този фундаментален въпрос? И ако не, защо се бави с въвеждането на Оскар за някои от останалите полове, извън вече баналните конвенционални два? Дали Холивуд не наранява чуствата на евентуалните бъдещи лауреати от останалите 15-17 изобретени от прогресивното човечество полове?

Примерно, за разлика от актьорите режисьорите са облагодетелствани от полова дискриминация, защото Братята Уашовски биха могли да вземат Оскар за режисура и като Сестри Уашовски след като вече смениха половата си идентичност.



Защо Оскара за режисура е без полова идентичност, а за актьорите е ограничен само до два пола? Нали самият Оскар е полово амбивалентен и политкоректен поради липсата на първични и вторични полови белези…

Като консерватор и многодетен баща оставям в ръцете на българската джендър либерална общност в лицето на Да България, Демократична България и техните смели кандидати за местните избори в големите градове да отнесат този жизнено важен за населението въпрос до Американската киноакадемия в ЛА.“ – написа Николай Бареков, без редакторска намеса, във Фейсбук.

Дали тези негови въпроси ще възбудят интереса и на американците скоро, предстои да разберем.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.