Нямате идея колко много вреди тази поза на здравето ви

0
683

Със сигурност вече ще се отнасяте много по-внимателно към начина, по който стоите седнали

 

поза
Със сигурност вече ще се отнасяте много по-внимателно към начина, по който стоите седнали

Често пъти представителките на нежния пол заемат тази поза, без дори да си дават сметка колко много вредят на здравето си по този начин.

Учените твърдят, че няма жена, която да не е заемала поне веднъж в живота си тази поза, без дори да подозира колко е вредна.

Вероятно мнозина си мислят, че кръстосването на краката, докато са седнали, е нещо съвсем нормално и безобидно. Оказва се обаче, че тази поза може да бъде изключително вредна, особено в случаите, в които се практикува често и продължително.

Редица изследвания са доказали, че ако стоите често и продължително време с кръстосани крака, оказвате негативно въздействие върху кръвното налягане и то се повишава.
Една от причините, предизвикващи този ефект е, че поставяте едното си коляно върху другото. По този начин предизвиквате притискане, което изпраща кръвта от краката към гръдния кош. В резултат на това сърцето изпомпва огромно количество кръв, което води до повишаване на кръвното налягане.



След като вече сте наясно какво си причинявате с тази поза, със сигурност ще я избягвате занапред

Други изследвания пък сочат, че честото и продължително заемане на тази поза води до тазов дисбаланс. Ако си кръстосвате краката продължително време удължавате външните мускули на бедрото като в същото време скъсявате вътрешните мускули. Именно този факт води в редица случаи до изместване на ставите.

Колкото и невероятно да ви звучи, кръстосването на краката е в основата и на един от най-често срещаните проблеми в съвременното общество – разширените вени. Всъщност в това няма нищо странно. Истината е, че заемайки тази поза, Вие увеличавате налягането в кръвоносните съдове. То на свой ред вреди на кръвния поток, което пък води до появата на разширени вени. Това означава, че кръвта се натрупва във вените и води до подуването им.

Вероятно не са ви нужни повече доказателства, за да се съгласите, че кръстосването на краката се отразява пагубно на здравето ви.
Едно от последните изследвания по тази тема сочи, че ако държите краката си дълго време в тази поза (повече от три часа дневно), можете да си докарате сериозни проблеми до главата.

Сред тях са прегърбване или пък болки в долната или горната част на врата. Със сигурност не бихте искали да си причините нещо такова, нали?
Ами в такъв случай просто забравете за кръстосването на краката, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.