Невероятно вкусни гъби със заливка на фурна (топ рецепта)

0
868

Тези гъби със заливка на фурна се топят в устата, вкусни и ароматни

гъби със заливка на фурна
Няма такава вкусотия като тези гъби със заливка на фурна

Предлагаме ви рецептата за страшно лесни и неустоимо вкусни гъби със заливка на фурна. Приготвени бързо и дори от неопитен кулинар.

Който обича да си похапва гъбки ще остане очарован, защото са богати и различни от просто пържените. Не, че те не са класика, но си струва да разнообразим.

Трябват ни един килограм печурки, 70 грама масло, 50 грама олио, сто грама настърган кашкавал, три лъжици брашно, две чаши и половина прясно мляко, две яйца, две глави лук, два домата, две лъжици магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и гъбите и да си ги задушим в нагорещеното вече олио, заедно със сол на вкус. След това слагаме към тях предварително нарязаните на ситно домати и магданоз.



Цялата тази смес после си я изсипваме в една тавичка. Правим си бешамелов сос, но по-рядък. Това става като си запържаме брашното в масълцето.

Бъркаме го и като видим, че става златисто, добавяме към него прясното мляко и не спираме да разбъркваме. Така продължаваме, докато се сгъсти сосът и накрая си го застройваме с яйцата.

Гъбките си ги заливаме обилно със сосчето и ги поръсваме с вече настъргания кашкавал. Пъхаме да се запекат във фурната, която сме загряли на температура от 200 градуса.

Печем ги до златисто, а после ги махаме от печката и ги сервираме още топли на трапезата. Ако знаете наистина какви разкошотии са, ще си ги приготвите още сега. Пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.